krzysiek2784
Początkujący
- Punktów
- 0
Witam, do silnika diesla zalany został olej przekładniowy zamiast silnikowego. Gość przejechał 30km. Puścił uszczeniacz na wale od strony koła pasowego. Co z tym dalej robić?
Nie do końca doszczelnić, oleje do skrzyń biegów są rzadkie więc raczej wyciek jest uzasadniony. Na szczęście to tylko 30 km. Wyciek był bardzo duży. Olej na badnecie nawet nie zauważalny, bardzo rządki i czysty jak na diesla.Dziwne, powinien się doszczelnić a nie rozszczelnić
Nic nie robić. Jeździć dalej.
Filtr tylko rozciąć i obejrzeć.
I za 1000km znowu rozciąć dla pewności.
pozdrawiam Nie mam pojęcia. Po wymianie łańcuszka rozrządu w silniku 1.3 multijet 75 km. DramatSpuścić to co jest ... wymienić uszczelniacz na wale od strony koła pasowego ( nie zydzic kupić z wyższej półki cenowy, jak nie najwyższej)
Zalac jakiegoś siuwaksu by motor przepłukać na jałowym...( Heniu ===>tec 2000 nada?)
Zlac ,później właściwym zalać ,10 tysi zrobić i jeszcze raz...oczywiście o wymianie filtrów też nie muszę mówić ...tu możemy nie szaleć i do tego syfu kupić najtańszypozdrawiam
A swoją drogą...jak to się k**** stało że olej przekładniowy trafił do silnika...
Co zawiodło?
Człowiek jak zwykleCo zawiodło?
Nie mam pojęcia. Po wymianie łańcuszka rozrządu w silniku 1.3 multijet 75 km. Dramat
Nie wiem co teraz powiedzieć. Tak naprawdę uszczelniacze na zaworach mogły dostać i inny elementy, turbina itd. Co teraz ma powiedzieć. Jeździć i obserwować?Nie mam pojęcia. Po wymianie łańcuszka rozrządu w silniku 1.3 multijet 75 km. Dramat
Nie...nie człowiek ...LogistykaCzłowiek jak zwykle

A czym się martwisz? Zrób to co trzeba i nie panikuj ,ty wlales ten olej?Nie wiem co teraz powiedzieć. Tak naprawdę uszczelniacze na zaworach mogły dostać i inny elementy, turbina itd. Co teraz ma powiedzieć. Jeździć i obserwować?
Nie ja, ale nie mam pojęcia jak mogło się stać. Z doświadczenia wiem, że to się może źle skończyć. Wymienię olej, a po jakimś czasie coś pójdzie nie tak, tzn inne elementy gumowe zaczą się rozszczeniaćNie...nie człowiek ...Logistyka
A czym się martwisz? Zrób to co trzeba i nie panikuj ,ty wlales ten olej?