• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Olej zniknął po 400 km !!!!!!b5 1.6

Agga

Początkujący
Punktów
0
Miasto
sosnowiec
Witam!
Pokrótce opiszę mój mega kłopot.Posiadam paska 97 r z silnikiem AHL 1.6.Ostatnio padł mój pierwotny silnik i zakupiłam nowy z przebiegiem ok 200 tys, nie był zagazowany.Gościu proponował mi wymianę u siebie i zapewniał,że silnik jest super. Mogłam nawet na miejscu zmierzyć kompresję,więc uznałam,ze silnik jest ok.Był jeszcze w aucie. więc posłuchać też mogłam.Tak więc silnik przyjechał kurierem.uwierzyłam gościowi.Zresztą kto by wymieniał osobiście silnik na niesprawny? Załóżmy,że silnik naprawdę był ok. Znalazłam najgorszego mechanika do wymiany,jak się pózniej okazało.Gość się w ogóle nie znał.NO I SZOK. Z nowym silnikiem auto kopci jak się zagrzeje,np.gdy ruszam na światłach. Chodzi super, przyspieszenie na maxa,cichutko ,dodam,że mam LPG.Dym niebieskawy,więc olej bierze.Pomyślałam więc,że to uszczelniacze zaworów.ale olej ,ok 3,5 litra zaginął po przejechaniu 400 km.To możliwe????????silnik suchutki,czysto.Pomyślałam,,,,,że może ten konował coś zle zamontował,jakąś uszczelkę czy rozrząd.Proszę o pomoc,dlaczego ten olej tak zaginął?????????

Do góry Bottom