• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel 1.3 CDTI nie odpala

rafaldci15

Początkujący
Punktów
0
Miasto
WWL
Witam
Proszę serdecznie o pomoc. Auto Opel Tigra B. 1.3 cdti. Auto trafiło do mnie na glowice, pękł łańcuch. Rozrzad zrobiony, glowica także. Cisnienie przy rozruchu max 2 bary. Pompa napędza się, kamień na miejscu. Obroty przy rozruchu około.250. Jak sprawdzić regulator cisnienia?? Pompa wstępna z baku dziala prawidlowo

W trakcie demontażu z jednego z wteyskow odkręcana była.cewka w celu użycia młotka udarowego. Poskładany jak należy, nie sprawdzany

Bajzel

Gaduła
Punktów
15
Sprawdź czy nie zamieniłeś przewodów paliwowych na pompie CR, zasilania z powrotem.

rafaldci15

Początkujący
Punktów
0
Miasto
WWL
Są tak jakby na krzyż, nie zamieniłem ich bo demontowalem tylko jeden. Ale koze spróbuję je zamienic.

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
376
zaślep ten wtrysk który rozkręcałeś, często padają po takim wybijaniu, przynajmniej u mnie ;) odkręć z niego przewód i zakręć na chwilę jakiś piezo w jego miejsce( nie sika z powrotu i nie trzeba kombinować). Ostatnio miałem 1.9 dci, które na rozruchu nabijało jakieś śmieszne 30-50 bar, jeden wtrysk to powodowal

rafaldci15

Początkujący
Punktów
0
Miasto
WWL
Zagadka do dziś nie rozwiązana, czekam jeszcze na werdykt, choć pojechala że wskazaniem wlasnie na wtryskiwacz

MarcusPi

Początkujący
Punktów
0
U mnie z kolei po odpaleniu ruszał dopiero na 2500 obrotów :/ Koniec końców, poszły mi wtryski.

Do góry Bottom