• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel 1,9 cdti nie odpala

Maxgo75

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdańsk /Wiedeń
Nie OTE="Szumek72, post: 253270, member: 80267"]Jak odpowiesz na pytania, to jest szansa że znajdzie się przyczyna, ale jak sąsiadowi chcesz naprawić auto a sam dałeś nogę do Wiednia to i wywalone masz na sąsiada...:([/QUOTE]
Nie mam wywalone na sąsiada a raczej nie mam już czasu na to by ktoś uczył się na mój koszt mechaniki. Auto jedzie do Polski do prawdziwego mechanika specjalisty, jak będzie naprawione to napisze co było przyczyną usterki.
PS. Ciśnienia na szynie nie zapamiętałem, sterowniki obroty widzi, zgoda immo była, synchronizacja wal wałek tego chyba nie sprawdzali, zasilanie czujników ok

Maxgo75

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdańsk /Wiedeń
Są tacy, którym się wydaje, że już są bo mają warsztat. Ale nie chcę tu wchodzić w temat, szczególnie na tym forum bo jeszcze mnie wyrzuca. ;) Czasami po prostu brakuje dobrego mechanika w pobliżu, brakuje czasu na samodzielne naprawy i naukę. W każdym gratuluję forum, sporo się już z niego nauczyłem.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A to się zgadzam , proste roboty typu wymiana klocków to pikuś prawie każdy to zrobi choć nie zawsze dobrze bo i to można spieprzyć tyle że dzisiejsze auta sa coraz bardziej skomplikowane i tu nie wystarczy nieraz komputer z kodem błędu czasem trzeba sie zdrowo na główkować żeby naprawić.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
Należy rozróżnić wymieniacza od mechanika;]

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Są tacy, którym się wydaje, że już są bo mają warsztat. Ale nie chcę tu wchodzić w temat, szczególnie na tym forum bo jeszcze mnie wyrzuca. ;) Czasami po prostu brakuje dobrego mechanika w pobliżu, brakuje czasu na samodzielne naprawy i naukę. W każdym gratuluję forum, sporo się już z niego nauczyłem.
I tu masz rację, od razu przypomina mi się program "będzie Pan zadowolony", tarzam się ze śmiechu co te cudaki (pseudo mechaniki) potrafią wymyślać.... tylko czasami nóż w kieszeni się otwiera bo psują renomę uczciwym i rzetelnym...:D

Do góry Bottom