• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel astra g

Punktów
0
Miasto
Jaroslaw
Witam mam problem z Oplem Astra g po wymianie rozrządu auto tydzień czasu chodziło dobrze ale nie wiem czemu po tygodniu rozum się przestawia rozrząd o ząbek i napinacz się luzuje proszę o info z góry dziękuję

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
434
No naprawdę, chyba powinieneś się domyślić sam...:rolleyes::p:Da nie zadajesz tak trudne pytania... od których może się znowu autorowi ,, rozum się przestawi,,... i co wtedy ???:eek::wideyed:
,,to jednak lepiej takich trudnych pytań nie zadawać ...po co stresować właściciela w weekendowy wieczór :D:D

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Gwint w głowicy, śruba, napinacz, złe dokręcenie śruby, napięcie w złą stronę, operator klucza
Coś jeszcze do wyliczanki?
A może złośliwy sąsiad w nocy poluzował napinacz i przestawił rozrząd?

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
Obstawiam nie dokręcona głowicę i stąd zmienia się odległość między wałem a wałkiem rozrządu. Warto sprawdzić metrową rurką i ewentualnie dociągnąć.:shy::nailbiting::shy::nailbiting::shy:

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Tam jest jakiś błąd w napinaniu, sam miałem kiedyś taki problem. Nie pamiętam, czy autodata pokazywała napinanie w zła stronę, czy strzałka na napinaczu...

motorynka

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
mazowieckie
stawiam na nie prawidłowe napięcie , chyba że rolka jakaś nędzna podróbka , w ośmiozaworowych astrach kilka razy się zdarzyło że zakupione rolki przez właścicieli były wadliwe

Do góry Bottom