• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Astra h 1.7 cdti problemy z odpalaniem

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
spróbuj jeszcze odpalić na odpiętym przepływomierzu..
i sprawdź czujnik położenia wałka..;)

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
W to sprawdzanie wtryskow osobiście średnio wierzę, były 3 samochody z podejrzeniem ostatecznym na wtryski, jada do sprawdzenia, diagnoza, mają chodzić, panie nie takie się widziało i chodzą, OK-wierzę fachowcom i ich urządzeniom.
Walka z gruzami ćd. końca nie widać, dniowki uciekają i napewno nie będzie z tego kasy, (wiecie dobrze jak jest) po kilku dniach wtryski wyciągam od nowa i jadę już sam tam gdzie trzeba bo cierpliwość się konczy, diagnoza z dokładną weryfikacja raportów wtryski śmierć, wkładam inne lub robię i żegnam się z gruzem nareszcie.Mam 5 zakładów pod ręką od aparatury ale tylko 1 stawia diagnozę i naprawia jak się należy.

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
W to sprawdzanie wtryskow osobiście średnio wierzę, były 3 samochody z podejrzeniem ostatecznym na wtryski, jada do sprawdzenia, diagnoza, mają chodzić, panie nie takie się widziało i chodzą, OK-wierzę fachowcom i ich urządzeniom.
Walka z gruzami ćd. końca nie widać, dniowki uciekają i napewno nie będzie z tego kasy, (wiecie dobrze jak jest) po kilku dniach wtryski wyciągam od nowa i jadę już sam tam gdzie trzeba bo cierpliwość się konczy, diagnoza z dokładną weryfikacja raportów wtryski śmierć, wkładam inne lub robię i żegnam się z gruzem nareszcie.Mam 5 zakładów pod ręką od aparatury ale tylko 1 stawia diagnozę i naprawia jak się należy.

Ja mam 2 zaufane i tylko tam daję. Tych wszystkich pozostałych pompiarzy mam serdecznie dosyć. Nie mówiąc już o gościach co turbiny regenerują na częściach z aliexpres chyba, byle taniej. A Ty się pieprz i 2 razy turbo targaj i to zazwyczaj jakieś wynalazki, że miejsca tyle co u dziewicy.

marcinlowicz

Bywalec
Punktów
9
Miasto
Łódzkie
Miałem kiedyś taki przypadek z takim silnikiem. Wina była w słabym rozruszniku. Po wymianie samochód chodził jak zły. Tylko szły tam dwa rodzaje rozrusznikow. Jakbyś wymieniał to zwróć uwagę ile masz zębów

Do góry Bottom