• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Astra H.

Tojka345

SuperMechanior
Punktów
5
Witam Serdecznie.Panowie szybkie pytanie mam problem teraz z odpaleniem Opel Astra H 2006 rok silnik 1.6 benzyna .Dwa tygodnie był temu był wymieniany rozrusznik na nowy i akumulator nowy a nie chce odpalić teraz ,rozrusznik kreci słychać normalnie tylko mruga cały czas kontrolka od tankowania chociaż było paliwo wcześniej może to wina pompy paliwa że nie podaje ?Co zrobić w tej sytuacji proszę o pomoc .Może jakoś odpowietrzyć coś ,może zepsuł się wskaźnik poziomu paliwa i jest brak ?
Dodam też że może poszedł bezpiecznik też od pompy paliwa jakiś tylko gdzie go znaleźć ?

Tojka345

SuperMechanior
Punktów
5
Czy to ten niebieski ?
Już znalazłem ten numer 24 bezpiecznik ale jest dobry ,dalej samochód nie chce odpalić dolalem paliwa 10 litrów i też kontrolka przestała mrugać od paliwa ale nie chce odpalić .
Czasami chce zaskoczyć ale nie może może jakoś pompę paliwa odpowietrzyć ręcznie można to Zrobić ?

Tojka345

SuperMechanior
Punktów
5
Prawdopodobnie bo odpalił na popych i pali tak cały czas wina może być bendix w rozruszniku ,elektromagnez poniewaz rozrusznik normalnie kręci tylko nie może zaskoczyć .Czy jeśli mam gwarancję 12 miesięcy a minęło tylko 3 tygodnie od wymiany zostanie mi to wymienione na nowo bez żadnych problemów ?

szary1977

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Krupski Młyn
To nie działa elektromagnes w rozruszniku, to dziwne bo wyżej pisałeś że tak jak by chciał odpalić ale nie umiał a teraz piszesz że rozrusznik kręci ale nie zazębia się z kołem zamachowym.

Tojka345

SuperMechanior
Punktów
5
To nie działa elektromagnes w rozruszniku, to dziwne bo wyżej pisałeś że tak jak by chciał odpalić ale nie umiał a teraz piszesz że rozrusznik kręci ale nie zazębia się z kołem zamachowym.
Czasami takie wrażenie miałem że chce odpalić ,rozrusznik kreci normalnie tak jak było wcześniej ,pompa paliwa słychać z tyłu na zapłonie że działa ,tylko właśnie nie zazębia się z kołem zamachowym właśnie mam takie wrażenie dlatego nie chce odpalić .Czy to może być ta przyczyną że sprzedany jakiś trefny rozrusznik lub uległ awarii po 3 tygodniach ?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
Czy jeśli mam gwarancję 12 miesięcy a minęło tylko 3 tygodnie od wymiany zostanie mi to wymienione na nowo bez żadnych problemów ?
licząc to 3 tygodnie jest zdecydowanie krócej niż 12 miesięcy- tak wskazuje logika .
z praktyką różnie bywa...

Czy to może być ta przyczyną że sprzedany jakiś trefny rozrusznik lub uległ awarii po 3 tygodniach ?
A skąd nam to wiedzieć...
Wszystko jest możliwe. mógł paść nowy rozrusznik, dostałeś jakąś używkę czy nawet nic nie zrobiono, a zapłaciłeś za nówkę.
pewnie wieniec jest do wymiany, a to nie będzie za darmo.

Podjedź do warsztatu gdzie to robiłeś i zgłoś problem. Mam nadzieje, że masz rachunek i jakiś papier z zakresem i opisem wykonanej pracy.

johnny100

Gaduła
Punktów
16
Czasami takie wrażenie miałem że chce odpalić ,rozrusznik kreci normalnie tak jak było wcześniej ,pompa paliwa słychać z tyłu na zapłonie że działa ,tylko właśnie nie zazębia się z kołem zamachowym właśnie mam takie wrażenie dlatego nie chce odpalić .Czy to może być ta przyczyną że sprzedany jakiś trefny rozrusznik lub uległ awarii po 3 tygodniach ?
Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś logiki w tym brak. Zasugerował bym oddanie do warsztatu na diagnozę.

Tojka345

SuperMechanior
Punktów
5
Dziękuję wszystkim za odpowiedź .Samochód oddany na ponowne rozpatrzenie tam gdzie był.kupowany rozrusznik ,okazało się że poszedł elektromagnez i została awaria usunięta na koszt warsztatu.

Do góry Bottom