Witam,
jestem nowym uzytkownikiem forum i potrzebuje szybkiej pomocy ze strony fachowców.
Posiadam autko : Opel Astra 1 1.4 8V 1997r Benzyna i LPG
Od długiego czasu walcze z następującym problemem :
Auto raz odpala raz nie, jesli odpali chodzi nawet ladnie ale jesli sie doda gazu i przekroczy 1500 obr/min silnik zaczyna sie dławic po puszczeniu gazu, gaśnie lub sie dławi dalej i po chwili wróci do normalnych obrotów. Na benzynie i na gazie robi to samo.
Wymieniałem/Sprawdzałem :
- Uszczelka pod głowicą,kolektorem ssącym, wylotowym.
- wymieniana cewka, modół, silnik krokowy,
- wtryskiwacz jest sprawny
- czujnik podciśnienia(map sensor) sprawny
-sonda sprawna
- ikra na swiecach jest dobra.
- wymienialem komputer, miałem 3. na dwóch nie było iskry a na jednym były te same objawy, lecz na wyłączonym zapłonie chodzil cały czas silnik krokowy. Numery komputerów nie były takie same jak na moim
Prosił bym o jakąkolwiek pomoc.
Pozdrawiam Paweł.
jestem nowym uzytkownikiem forum i potrzebuje szybkiej pomocy ze strony fachowców.
Posiadam autko : Opel Astra 1 1.4 8V 1997r Benzyna i LPG
Od długiego czasu walcze z następującym problemem :
Auto raz odpala raz nie, jesli odpali chodzi nawet ladnie ale jesli sie doda gazu i przekroczy 1500 obr/min silnik zaczyna sie dławic po puszczeniu gazu, gaśnie lub sie dławi dalej i po chwili wróci do normalnych obrotów. Na benzynie i na gazie robi to samo.
Wymieniałem/Sprawdzałem :
- Uszczelka pod głowicą,kolektorem ssącym, wylotowym.
- wymieniana cewka, modół, silnik krokowy,
- wtryskiwacz jest sprawny
- czujnik podciśnienia(map sensor) sprawny
-sonda sprawna
- ikra na swiecach jest dobra.
- wymienialem komputer, miałem 3. na dwóch nie było iskry a na jednym były te same objawy, lecz na wyłączonym zapłonie chodzil cały czas silnik krokowy. Numery komputerów nie były takie same jak na moim
Prosił bym o jakąkolwiek pomoc.
Pozdrawiam Paweł.