Adrian12214
Początkujący
A więc tak problem jest taki ostatnio wyczyściłem zawór egr pokrywę dolotu i przepustnice w swojej astrze g (II) ten sam silnik jak w temacie i pokręcił z pół minuty (musiałem odkręcić przewody paliwowe od wtryskiwaczy) odpalił i silnik pracuje normalnie, a że tata ma taki sam silnik we vectrze no to u niego też się po bawiłem i wyczyściłem skręciłem i samochód nie chciał odpalić po kilku próbach na plaku zacząłem czytać fora no i odpowietrzyłem układ paliwowy samochód po kilku próbach bardzo ciężko odpalił nierówno chodził po dodaniu gazu wchodził do 1500 obrotów i powoli zwiększał obroty po czym zapalił się check i samochód pracował w trybie awaryjnym zgasiłem, poczekałem chwile włączyłem zapłon check zgasł i odpaliłem i ta sama sytuacja po dodaniu gazu, po kilku takich odpaleniach samochód wszedł na obroty i wszystko dobrze chodzi i wszystko jest w porządku, po kilku kilkunastu godzinach jak silnik wystygnie dzieje się to samo moje pytanie jest takie czy jeszcze jest zapowietrzony układ ? czy może być taka możliwość, że gdzieś jest nieszczelność i fałszywe powietrze? Dodam także że odkręcałem filtr paliwa (może to ma jakiś związek), no i ogólnie silnik w tym samochodzie ciężko palił jak był zimny ale nie było problemu z tym check-iem i wchodzeniem na obroty, nie wiem co to może być czy jeszcze go odpowietrzać czy jak, z góry dzięki za odpowiedzi 

dzięki za odpowiedzi