• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Vivaro

Witus93

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Słopnice
Witam. Mam Opla Vivaro 2.0 CDTI 2007 rok. Od jakiegoś czasu mam ciągle z nim problemy. Wymieniłem w nim blok silnika wtryski turbine i wszystkie podzespoły turbiny. Podczas jazdy brakuje mu mocy jak by turbo się nie wlaczalo, a wskaźnik obrotów zamiast się przesuwać to skaka trochę w górę.

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
zapchany kat warto sprawdzic tyle ci wymienili szkoda ze nikt tego powaznie nie zdiagnozowal

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
Zacznij od wymiany auta na inne. Będzie jeździć.

Mechanikowi podziękuj za wiedze i się z nim pożegnaj...

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
Witam. Mam Opla Vivaro 2.0 CDTI 2007 rok. Od jakiegoś czasu mam ciągle z nim problemy. Wymieniłem w nim blok silnika wtryski turbine i wszystkie podzespoły turbiny. Podczas jazdy brakuje mu mocy jak by turbo się nie wlaczalo, a wskaźnik obrotów zamiast się przesuwać to skaka trochę w górę.

a jakis odczyt bledow/parametrow ?
ile turbo chociaz dmucha ?

Witus93

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Słopnice
Wszytko działa ok. Ciśnienia na turbine ciśnienie paliwa i wtryski. Wszystko było sprawdzane.

Pierwsze błędy wyskoczył od przepływomierza później od ciśnienia w turbine, ciśnienia paliwa, błąd wtryskow za każdym razem innego wtryska. Teraz nie pokazuje żadnych błędów

Wymienił bym samochód na inny tylko dołożyłem w ciągu pół roku do niego 21 tysięcy. Nie mogę sprzedać samochodu zepsutego. A zezlomowac go szkoda .

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Pomyśl jak skacze obrotomierz to gdzies po drodze do niego jest cos nie tak. A impulsy pobiera na poczatku z czujnikow. Sprobuj cos w tym kierunku pomyśleć

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
wiązka czujnika położenia walu?

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
Wymienili blok bo pewnie nie dało się wtrysków wyjąć.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
665
Miasto
WLKP
Od kiedy w bloku są montowane wtryski.

Witus93

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Słopnice
Wymienilismy blok bo wywalilo tłok z niego . A wywalilo tłok bo wcześniej jeden wtrysk lał i wypaliło w nim dziurę .

JUNIOR67

Nowy
Punktów
0
Miasto
Glasgow
Witam. U mnie sytuacja wyglądała następująco pasek klinowy wskoczy pod pasek rozrzadu co spowodowal przestawienie rozrzadu. Mechanik stwierdził że górne kolo od rozrzadu straciło klina przez ta sytuacje. Kolo zostalo zregenerowane. Glowica zostala splanowana wymienione zawory i uszczelniacze i dokladnie sprawdzona. Firma która zajmowała się naprawa glowicy uszkodziła wtrysk który został wymieniony na używany. Turbina posiadala luzy poziome na łopatkach. Zostala wymieniona na nową. Na dzień dzisiejszy autko pali chodz czasami ma problem gdyż świeci się kontrolka swiec plus auto nie ma mocy. Podejrzewam zaworek od turbo ze jest do wymiany poniewaz buczy strasznie. Jest jeszcze jeden problem poniewaz z wydechu wydobywa sie bialy dym nawet po dodaniu gazu. Zbiornik z płynem chłodniczym zostal oznaczony ze stanem płynu. Nic nie ubywa. Z pod glowicy nie zauważyłem zadnych wycieków. Prosze pomóżcie co może być przyczyną tego baileo dymu. Pozdrawiam

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Tez sie zastanawiam jak zdjal glowice w 2.0 bez wyrwania wtryskiwaczy...

Do góry Bottom