• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

oring przewodu wysprzęglika octavia 2 silnik 1,9

qazws

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Gdańsk
poszukuję pilnie tego oringu - gumki co jest na samym końcu przewodu , który wchodzi do wysprzęglika, zgubiłem go i mam problem :( , serwis woła ok 70zł, może ktoś z Was ma takie coś na sprzedaż?

a, i pytanko , czy na tym plastiku też jest oring czy nie ?

dzimi

Gaduła
Punktów
10
Miasto
.
ojjj facet będziesz miał problem znam to z autopsji ... a na którym dokładnie plastiku ma byc jeszcze oring ?

qazws

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Gdańsk
na rurce masz plastik , zatrzask w niego wchodzi, na fotce go widać ,

dzimi

Gaduła
Punktów
10
Miasto
.
Z tego co pamiętam nie ma tam nic więcej oprócz tej uszczelki która zgubiłeś tak samo jak kiedyś ja ale mi się udało ja odszukać całe szczęście. Zobacz też czasami czy ta uszczelka nie została w korpusie .

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Poszukaj firmy zajmujacej sie dorabianiem oringow obok mojej wsi jest firma i jesli nie maja na miejscu takiego oringa dorabiaja identyczny ew sprawdz w sklepach motoryzacyjnych tam sprzedaja uszczelki gumowe w całych zestawach i pojedynczo koszt do 5zl

qazws

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Gdańsk
zamówiłem w aso 58 zł , trudno się mówi

czyli tam na ten plastik też zakłada się oring wg tego rysunku?

Ostatnia edycja:

arasm

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
rybno
Nie ma tam oringu jest tylko ta gumka

WG tego rysunku pokazuje ci dwa rozne rodzaje polaczen

qazws

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Gdańsk
Juz auto jeździ, był oring i gumka , tak jak na rysunku, a w zapasie mam jeszcze jeden kpl bo jak kupilem w aso to sa 2 kpl na druga strone

Punktów
0
Miasto
Brwinów
powerrubber.com
Poszukaj firmy zajmujacej sie dorabianiem oringow obok mojej wsi jest firma i jesli nie maja na miejscu takiego oringa dorabiaja identyczny ew sprawdz w sklepach motoryzacyjnych tam sprzedaja uszczelki gumowe w całych zestawach i pojedynczo koszt do 5zl

Sulej013 zapraszam do kontaktu. Dobierzemy co potrzeba. Doradzimy.

Na załączonym rysunku technicznym oring gumowy jest oznaczony tylko w lewy górnym rogu.

Do góry Bottom