• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pani mechanik :D

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
dla mnie człowiek to człowiek, kobita czy facet :) ważne aby wykonać robotę a to że laska chce mieć paznokcie połamane i uje...ne od smaru to jej wybór :D

Dobrawka1234

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Myślę, że to bardzo fajny pomysł! Sama chętnie bym została mechaniczką, ale brak mi zmysłu technicznego. Zostawiam to innym dziewczynom.

Katje

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
marki
Dziewczyna zamiata konkurencje - jej staranność i dokładność bije na łeb kolegów po fachu...
Ja postrzegam to u siebie po części jako wadę, bo mam wrażenie że robię wszystko zbyt dokładnie i zbyt pedantycznie, nawet jak nie jest to koniecznie.
Kobieta w branży motoryzacyjnej czuje większą presję na sobie, bo jak omsknie jej się noga albo się pomyli, to lecą śmiechy albo teksty, że w końcu baba i się nie zna, co jest trochę nie fair.
Fakt że trzeba to kochać, bo smar za paznokciami, którego nie da się domyć, zawsze mi zostaje, nawet jak noszę rękawiczki, a włosy zawsze się o coś zahaczą i wyrwą, nawet jak je dobrze zwiąże, a twarz zawsze po robocie będzie czarna i luby się będzie ze mnie śmiał.
W dodatku zaczynam chyba nudzić wszystkich swoich znajomych, bo godzinami gadam tylko o mechanice i samochodach. Nie byłoby tego problemu, gdyby szanowne forum mechaników organizowało jakieś spotkania integracyjne...

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Były próby organizacji takiego spotkania i raz nawet się udało ;)
Ja postrzegam to u siebie po części jako wadę, bo mam wrażenie że robię wszystko zbyt dokładnie i zbyt pedantycznie, nawet jak nie jest to koniecznie.
Kobieta w branży motoryzacyjnej czuje większą presję na sobie, bo jak omsknie jej się noga albo się pomyli, to lecą śmiechy albo teksty, że w końcu baba i się nie zna, co jest trochę nie fair.
Fakt że trzeba to kochać, bo smar za paznokciami, którego nie da się domyć, zawsze mi zostaje, nawet jak noszę rękawiczki, a włosy zawsze się o coś zahaczą i wyrwą, nawet jak je dobrze zwiąże, a twarz zawsze po robocie będzie czarna i luby się będzie ze mnie śmiał.
W dodatku zaczynam chyba nudzić wszystkich swoich znajomych, bo godzinami gadam tylko o mechanice i samochodach. Nie byłoby tego problemu, gdyby szanowne forum mechaników organizowało jakieś spotkania integracyjne...

Katje

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
marki
Czyli jest to wykonalne. Jak ktoś z Warszawy by się nudził to dawajcie znać.

mikruzmc

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Zamość
w ubiegłym roku poznałem dziewuche co do dzkoły mechanicznej chodziła, zamienilismy kilka zdań. do nauki się pzykładała, może kobiece podejscie do zagadnień to też jakiś sposób. jednak wiem ze baba na warsztacie to zło. tak jak na statku

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Moja klientka jest spawaczka. Robi łopatki do turbin wodnych

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
w ubiegłym roku poznałem dziewuche co do dzkoły mechanicznej chodziła, zamienilismy kilka zdań. do nauki się pzykładała, może kobiece podejscie do zagadnień to też jakiś sposób. jednak wiem ze baba na warsztacie to zło. tak jak na statku
Kolego to podejście do kobiet ze średniowiecza.

mikruzmc

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Zamość
a powiedz z iloma kobietami pracujesz?? ile masz ich na codzień na warsztacie??

Moja klientka jest spawaczka. Robi łopatki do turbin wodnych
no i tu dopowiem, ze to produkcja. stanowisko. określona robota do zrobienia. zdobi 300 sztuk i leci z nimi jak z automatu. różne warsztaty są.

Katje

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
marki
Kolega pewnie z kobietą na warsztacie ma taki problem, że zamiast robić to on i reszta jemu podobnych samców stoją bezczynnie i się na nią gapią. Przynajmniej mój kolega z budowlanki powiedział, że z tego powodu więcej kobiety nie zatrudni.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Ja bym tam jaką ladna Słowianke na czipowanie wziął. Ale z babami tak jest ubiera się chłop patrzy a potem się zastanawia było zielone czy czerwone było

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Jakoś tylko u nas ciągle narzekamy. Na zachodzie nie mają takich zboczonych problemów i nikt nie robi z tym problemu.

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Jakoś tylko u nas ciągle narzekamy. Na zachodzie nie mają takich zboczonych problemów i nikt nie robi z tym problemu.

Chyba nie mieszkam na zachodzie :D
Jedyne kobiety zatrudnione w warsztatach jakie tu widzialem u siebie to recepcjonistki a te pracujace fizycznie to na myjniach.

jjanik90

Nowy
Punktów
0
Miasto
Radom
www.gladkacera.pl
Panowie jestem ciekawa waszych opinii.:)
Co sądzicie o kobiecie mechaniku ? Zatrudnilibyście na praktykę lub do pracy ? Myślicie, że da sobie radę w szkole, później w warsztacie czy zawsze będzie jednak uważana za tą gorszą ?

Moim zdaniem nie ma żadnego problemu. Jeśli wiedzę będzie miała taką samą jak facet czy nawet lepszą niż niektórzy (bo wiadomo jak niektórzy "uczą się" zawodu) to będzie dobrym pracownikiem. Wiadomo że czasem trzeba użyć siły przy niektórych naprawach, ale przeciez nie bedzie sama w warsztacie, to zawsze ktoś silniejszy pomoże. A w wiekszości napraw sama sobie poradzi. Ja bym ją zatrudnił na Twoim miejscu.

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Wolałbym kobietę która ogarnia niż przykładowo faceta przychodzacego w rurkach do pracy (a widzialem takich...)

Marek...... ty szowinistyczna świnio ;-) :-D

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
nie jestem żadnym szowinistą ... ale miałem na zakładzie pania Ewe która kazdą czesc wygrzebała z podziemi

Do góry Bottom