• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat b3 1.9d Nie odpala po dłuzszym postoju na rozrusznik

buliwer

Gaduła
Punktów
0
Witam ma problem jak w temacie . kupiłem samochód jakieś 2 tygodnie temu i od samego początku nie chciał palic na rozrusznik , na popych pali odrazu ,jak załapie puszcza czarną chmurę dymu ,później jak chwilke pochodzi pali na rozrusznik dobrze , nie wiem co mam zrobic :no: .
swiece sprawdziłem są dobre . Silnik był zmieniany z 1.6 tdi na 1.9d
Prosze o pomoc w ustaleniu przyczyny .

buliwer

Gaduła
Punktów
0
Witam ponownie . Nie moge odpowietrzyc tego uklady paliwowego ale to napewno jest przyczyna tego ze nie odpala. mam caly czas powietrze w wezu. Jak postawilem samochod na gorce czyli z tyl auta byl wyzej powietrze zniklo i samochod odpalil z rana . ale jak go znowu postawilem prosto to zas powietrze w wezu i nie odpalil. Co jest nie tak?

elzbieta18elsam

Początkujący
Punktów
1
Miasto
garbatka
Witam ponownie . Nie moge odpowietrzyc tego uklady paliwowego ale to napewno jest przyczyna tego ze nie odpala. mam caly czas powietrze w wezu. Jak postawilem samochod na gorce czyli z tyl auta byl wyzej powietrze zniklo i samochod odpalil z rana . ale jak go znowu postawilem prosto to zas powietrze w wezu i nie odpalil. Co jest nie tak?
sprawdż czy nie tworzy się podciśnienie w zbiorniku paliwa.

Do góry Bottom