• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat b4 abs supply voltage b+

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
Jest jeszcze opcja uszkodzonej diody alternatora. Miałem przypadki, gdzie hooy wie o co chodzi przez pół roku, a potem padło ładowanie. Po naprawie alt. kurna cud, siedem systemów naście usterek sie wzięło i samo naprawiło.

krys.kj

SuperMechanior
Punktów
20
Miasto
Okolice Chęcin
Witam
U mnie w passacie b4 1,8 B/G 1996r jak auto postoi pare dni to po przekręceniu kluczyka i odpaleniu kontrolka ABS zapala sie i gasnie prawidłowo i abs działa do pierwszego hamowania gdzie załączy się abs i po tym zapala się kontrolka i nie ma abs-u (i tu nie wiem własnie bo kilka razy zahamowałem i abs działał ) VAG pokazuje błąd
abs.jpg

krys.kj

SuperMechanior
Punktów
20
Miasto
Okolice Chęcin
dziś zaobserwowałem że to chyba jednak jak komora silnika sie nagrzeje to wyskakuje błąd i nie da się go skasować bo powraca ponownie

lukaszstg

Początkujący
Punktów
0
zasilanie na przekazniku jest. sterownik masy nie puszcza.

lukaszstg

Początkujący
Punktów
0
sterownik w taki sposob wyłącza abs w momecie awari. nie wiem czy jest ro dobry pomysł

krys.kj

SuperMechanior
Punktów
20
Miasto
Okolice Chęcin
znalazłem w necie wypowiedź kogoś kto miał podobny przypadek z wyłączaniem abs po zagrzaniu się komory silnika- powodem zimne luty na sterowniku więc wyjołem rozebrałem i oczywiście był zimny lut poprawiłem i jak narazie jest ok

lukaszstg

Początkujący
Punktów
0
mówiąc sterownik mam na mysli sterownik pod siedzeniem z tyłu. sterownik jest spr. z reszta kupilem drugi na podmine i to samo.

lukaszstg

Początkujący
Punktów
0
bo są dwa typy abs ów w b4. ja mam tylko pompe pod maską i 2 wtyczki jedna zasilajaca chyba 3 pinowa druga wielopinowa sygnalowa. pod ta sygnalowa jest taśma i idzie do elektrozaworkow lub jak to tam sie nazywa. zadnej płytki nie ma. Sterowniki ze zlaczem wielopinowym jest pod siedzenie za kierowca

Do góry Bottom