Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Jest jeszcze opcja uszkodzonej diody alternatora. Miałem przypadki, gdzie hooy wie o co chodzi przez pół roku, a potem padło ładowanie. Po naprawie alt. kurna cud, siedem systemów naście usterek sie wzięło i samo naprawiło.
Witam
U mnie w passacie b4 1,8 B/G 1996r jak auto postoi pare dni to po przekręceniu kluczyka i odpaleniu kontrolka ABS zapala sie i gasnie prawidłowo i abs działa do pierwszego hamowania gdzie załączy się abs i po tym zapala się kontrolka i nie ma abs-u (i tu nie wiem własnie bo kilka razy zahamowałem i abs działał ) VAG pokazuje błąd
znalazłem w necie wypowiedź kogoś kto miał podobny przypadek z wyłączaniem abs po zagrzaniu się komory silnika- powodem zimne luty na sterowniku więc wyjołem rozebrałem i oczywiście był zimny lut poprawiłem i jak narazie jest ok
bo są dwa typy abs ów w b4. ja mam tylko pompe pod maską i 2 wtyczki jedna zasilajaca chyba 3 pinowa druga wielopinowa sygnalowa. pod ta sygnalowa jest taśma i idzie do elektrozaworkow lub jak to tam sie nazywa. zadnej płytki nie ma. Sterowniki ze zlaczem wielopinowym jest pod siedzenie za kierowca