• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

passat b5fl 1,9 TDI AWX 130 KM 02r.

Król Julian

Bywalec
Punktów
0
Miasto
PJA
Wyminiłem jedną świeczke , filtr na bosch, został wyczyszczony zawór ngr , na laptopie nie pokazało błędu i auto jak przyjedzie z trasy 20km to na drugi dzień odpala, ale problem nadal jest.

Jak odpale auto wyjade z garażu pochodzi z 10min. zgasze i po godzinie chcę odpalić to już muszę kręcić długo odpalać kilkakrotnie i ledwo ledwo odpali.

Dziś odpaliłem po nocy spędzonej na dworze i odpalił ładnie , przejechałem się kilometr zgasiłem, po 5 godzinach już nie chciał odpalić.
Gdzie teraz może tkwić problem?

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Czyli by tak wyglądało,że któryś z czujników nawala.

ale kto kupuje krafta ... z tej firmy nie ma nic dobrego bo to tanie badziewie
Kupiłem klocki hamulcowe tej f-my (Kraft Automotife)do VW T5,nawet sprzedawca mi je odradzał,były tańsze od innych najtańszych o 50%,jestem b.zadowolony,cichutko,nic nie piszczy,auto świetnie hamuje.Naturalnie nie wypowiem się na temat jakości innego asortymentu tej f-my.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

racon

Gaduła
Punktów
8
każdy swoja opinie , coś porostu nie trzyma ci paliwa i jeśli układ szczelny jak jeździsz to super tylko po dłuższym postoju to coś zablokowało ci zaworek zwrotny i wraca paliwo po dłuższym postoju i odpalasz tak jakbyś go odpowietrzał zanim załapie to trochę potrwa, albo ściągnij pomke i dobrze przedmuchaj albo kup zaworek zwrotny fi 8mm końcówki , i będziesz miał spokój bo często te zaworki na pompkach słabo trzymają i takie są problemy , ostatnio do mnie kolega podjechał lublinem mówi ze one tak ciężko pala , patrze pompka bosch ale zaworek tylko na pompce , założyłem mu zwrotny za pompką i chłopak 2 lata się męczył teraz rano zagrzewa świece i od kopa pali. pozdrawiam

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
kraft to jest dziadostwo ... najlepiej nie brać tego w ogóle do rąk bo strach żeby się nie rozpadło ale dają gwarancji 2 lata i co najlepsze podobnież często uznają :D

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Trzeba ustawić kąt synchronizacji rozrzadu miałem podobny przypadek auto nawet było u szpeca od PD mała korekcja i a uto chodzi do dziś pali z rana od strzału.

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
Jak ciężko ma zapalić spróbuj mu odpiac czujnik temperatury silnika i zobacz jak zapali, jak t nic nie da następne w kolejności to przeplywomierz odepnij i zobacz a jeśli to ci nie pomoże to przed odpaleniem psiknij plaka do dolotu, żebyś był pewien że wina leży po stronie układu paliwowego.

Król Julian

Bywalec
Punktów
0
Miasto
PJA
Kolego jesli nie może odpalić, to jak psikne plakiem na dolocie to odpala na strzała.

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
czyli coś z układem paliwowym po jego stronie tkwi problem może pompa vacu sprawdz ciśnienie.

Król Julian

Bywalec
Punktów
0
Miasto
PJA
Kupiłem zaworek 8mm , i wężyk paliwa gdzie najlepiej wstawić ten zaworek, za filtrem co idzie wężyk do silnika czy przed filtrem pomiędzy pompką paliwa a filtrem?

Król Julian

Bywalec
Punktów
0
Miasto
PJA
wstawiłem zaworek za filtrem, faluje obrotami.
Czy podłączenie pod Vago w jakimś sensie wyjaśni problem?

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Podłącz zobaczysz co się dzieje. Zczytaj błędy. Niestety nie jestem z okolic Jaroćina

Król Julian

Bywalec
Punktów
0
Miasto
PJA
Koledzy, auto oddałem do mechanika, zniwelował o 3 razy mniej szarpanie silnika poprzez ustawienia kąta , ale nie do końca.
Powiedział, że należałoby wymienić pompowtryski przynajmniej 2, żeby poprawić prace silnika.
Pytanie takie czy lepiej kupić cały silnik, czy używane wtryski ?
Czy mają zapisane numery , na co zwrócić uwagę kupując?
Może na forum ma Ktoś na sprzedaż dobre wtryski?

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Lepiej wymienić pompki tanie nie A numery są na pompowtryskch
tu masz aukcje z allegro facet pokazał gdzie się znajduje numer i masz już jakąś cene najlepiej zdejm zobacz u ciebie jakie są wtedy będziesz szukał.
A sprawdzał pompki jakoś komputerem np..

Do góry Bottom