• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat b6 2.0 TDI BMP gasnący silnik

hubertfrackowiak

Początkujący
Punktów
0
Witam wszystkich. Jestem nowy na forum. Mam problem ze swoim Passatem silnik 2.0 TDI BMP , a mianowicie jakiś czas temu zapaliła mi się czerwona kontrolka od oleju, auto na hol i do domu, miska w dół diagnoza zajechany imbus. Wymieniony imbus, do tego szlif wału, nowe panewki, po złożeniu autko odpaliło bez problemu. Jeśli osiągnie temp 90⁰ i tak chwilę pochodzi silnik nagle gaśnie, jeśli próbuje się go odpalić chwilę pochodzi i znów gaśnie, na zimnym silniku chodzi cały czas bez zarzutów. Czym to może być spowodowane ?

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
Zagladales na górę? Co z walkami rozrządu? Gaśnie silnik i co dalej ?? Silnik kręci? Blokuje się?? Coś możesz mniec przytarte jeszcze .

hubertfrackowiak

Początkujący
Punktów
0
Góra niby ok, nic nie przytarte ani nic. Gaśnie, próbuje odpalić i po paru sekundach znów gaśnie, nie zauważyłem żadnego oporu podczas kręcenia, kręci lekko normalnie. Zero błędów na kompie

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
Ciśnienie paliwa w normie ? Obroty widzi wporzadku ewidentnie musi mu czegoś brakowac

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Zmieniony wałek w misce czy sam imbus? Nie ma to związku z gaśnięciem, ale zaraz może być powtórka z rozrywki

hubertfrackowiak

Początkujący
Punktów
0
Wszystko ok. Zero błędów. Sprawdzany komputerowo, wszystkie parametry ok
Automatyczne połączenie postów:

Sprawdziłem synchronizacje czujnika położenia wału pokazuje -2.6* czy to może być to ?

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Tam jak pamiętam jest plus minus 3 czyli w normie. W momencie gaśnięcia nie gubi obrotów? Błędu może nie być, trzeba dobrze obejrzeć wykresy jak gaśnie
Strzelam że jakiś czujnik na ciepłym głupieje

hubertfrackowiak

Początkujący
Punktów
0
Tuż przed gaśnięciem obroty silnika spadają powoli jakby coś zaczęło go hamować

Do góry Bottom