• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat b6 2.0 TDI CBDC- silnik nie chce zapalić po wymianie filtra paliwa

AleksanderWróbel

Początkujący
Punktów
3
Miasto
Wrocław
Nikt magikiem nie jest żeby wywróżyć co jest bez podstawowych wartości. Ostatnio miałem klienta co sobie bezpieczniki wymieniał po czym auto przestało odpalać, jak się okazało wyciągnął i włożył w pusty slot bezpiecznik od pompy, przyznał się dopiero jak mu powiedzieliśmy ze to bezpiek ale wcześniej pół auta wymienił bo mechanik to chu* i złodziej. Pomijając jakiej firmy filtr ? Najtańszy z Allegro czy coś lepszego? Często ta padlina typu starline już w pudełku jest zesrana.. dla przykładu ostatnio miałem galaxy po wymianie filtra rano nie chciał odpalać wymieniony na manna i problemu nie ma

kj01

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Grajewo
Od tamtej wymiany włożyłem już 3. Każdy innej firmy. Teraz siedzi bosch.

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Parametry rzeczywiste i zadane sprawdzisz komputerem diagnostycznym, pytanie jaki posiadasz?

kj01

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Grajewo
Mam tylko vcds 12.12.0
Muszę z kolegą zagadać mają jakiś uniwersalny zestaw diagnostyczny. Może pożycza

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
VCDS ogarnia to bez problemu,
Przeglądnij bloki pomiarowe.

kj01

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Grajewo
A które dokładnie bo jest tego trochę a nie które się powtarzają

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
To już znajdziesz sam w internecie- daj coś od Siebie.

kj01

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Grajewo
Pomierzyłem jakie ciśnienie daje pompa ze zbiornika przed filtrem przy rozruchu ( ok 0.6 bara ) z kolei pompa przy rozrządzie do pompy wtryskowej ok 6 barów.
Zrobiłem tez pomiar z bloków 18,19,20,21
Sprawdziłem tez jakie jest uchylenie zaworu regulacji ciśnienia na listwie. ( grupa 20 - pomiar w %) i właśnie nie wiem czy tu nie tkwi problem.

Do góry Bottom