• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

passat b6 2,0 tsi 200KM skrzynia automatyczna kgu wymiana oleju

motomaniakporeba

Początkujący
Punktów
0
witam,czy ktoś wymieniał olej w w/w skrzyni,jeśli tak to proszę o podpowiedź jaki olej zastosować,w jakiej ilości i jak go wymienić?

motomaniakporeba

Początkujący
Punktów
0
Znalazłem już wcześniej ten film,ale moja skrzynia to tiptronic a nie DSG więc procedura jest zupełnie inna. Zasięgnąłem nieco języka ...aby całkowicie wymienić olej z mojej skrzyni potrzebny jest odpowiedni sprzęt aby go wyssać. Nazywamy tę procedurę dynamiczną wymianą oleju. Po odkręceniu miski w skrzyni tiptronic wylejemy jedynie ok. 40-50% oleju, tj. w granicach 3 litrów i to jest stateczna wymiana, która w moim przekonaniu nie ma większego sensu. Pełna dynamiczna wymiana obejmuje 7 litrów. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi,czekam na mądre wypowiedzi.

motomaniakporeba

Początkujący
Punktów
0
przeczytaj ostatnie zdanie w poprzednim moim poście i zastanów się czy aby jesteś mile widzianym na tym forum :) pomyliłeś kolego strony,to nie jest spęd hejterów lecz forum mechaników :) nikomu nie zaimponujesz tego typu tekstami...Panu już dziękujemy :)

Ostatnia edycja:

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Pełna dynamiczna to przynajmniej 10l oleju do użycia. Zapraszam do siebie. Urządzenie kosztuje 8-12 tys.

motomaniakporeba

Początkujący
Punktów
0
nie musisz jeśli treść mojej wypowiedzi jest dla Ciebie za trudna ponieważ i tak nie zrozumiesz istoty sprawy :)

komornik gdzie znajduje się Twój warsztat?

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
W Białymstoku. Pewnie daleko od Ciebie. Zaproponuj dla klienta 2x statyczna w krótkim odstępie czasu.

motomaniakporeba

Początkujący
Punktów
0
nie potrzebujemy tutaj hejtu,nie dociera do Ciebie ???!!! spadaj na inne fora gdzie będziesz mógł się wykazać xmario...

W Białymstoku. Pewnie daleko od Ciebie. Zaproponuj dla klienta 2x statyczna w krótkim odstępie czasu.
chodzi o mój samochód który kupiłem kilka dni temu...
czy wymian statyczna według Ciebie ma sens?

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
zakup passaciny to aż takie emocje?

handlarz Cie w hooya zrobił, bank nie dał większego kretydu, chłopak Cie rzucił, kot ma robaki?
pytam, bo chciałbym Ci pomóc.

motomaniakporeba

Początkujący
Punktów
0
zakup passaciny to aż takie emocje?

handlarz Cie w hooya zrobił, bank nie dał większego kretydu, chłopak Cie rzucił, kot ma robaki?
pytam, bo chciałbym Ci pomóc.
jednak nie umiesz czytać ze zrozumieniem... no cóż, masz ode mnie w nagrodę "ignora" więc już nie musisz spinać zaworów :)

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Jeżeli wymienisz regularnie w miarę często to sens ma (paręnaście lat temu jak zaczynem robic skrzynie to nikt nie słyszał o dynamicznej wymianie) ale sam rozumiesz że to takie mieszanie się oleju starego z nowym i trzeba wielokrotnie powtarzać.

motomaniakporeba

Początkujący
Punktów
0
Jeżeli wymienisz regularnie w miarę często to sens ma (paręnaście lat temu jak zaczynem robic skrzynie to nikt nie słyszał o dynamicznej wymianie) ale sam rozumiesz że to takie mieszanie się oleju starego z nowym i trzeba wielokrotnie powtarzać.
jestem tego świadomy dlatego uważam,że lepiej zainwestować i zrobić to raz ,ale porządnie...w jakich granicach cenowych mieści się taka wymiana z materiałem u Ciebie? chciałbym się przygotować finansowo.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Tu chyba nie można reklamować
400 netto plus materiały

Załączniki

• FB_IMG_1565461086371.jpg
    FB_IMG_1565461086371.jpg
    53,3 KB · Wyświetleń: 13

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik