• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat b7 diesel nie odpala , kontrolki na desce zapalają się i gasną brak komunikacji po obd

slawek2007.28

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
429
Miasto
Okolice Ostrołęki
Każdy z nas pomaga na ile może, to jest robota na odległość. I nie jest proste znaleźenie problemu nie zaglądając osobiście, co innego jak jest możliwość stanąć przy aucie że sprzętem i sprawdzić co dzieje się na szynach komunikacyjnych poszczególnych komponętów.

djbovorta

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
26
Marcin3881 ale o co miałeś do kogo problem ?
Miał by ktoś schemat pinów do tego Gateway ? Pojechałem do roboty specjalnie zaglądnąć do esi a tam komputer się nie włącza coś siadło Eh . I nie mogę zobaczyć , wiem ze jest opis do getaway pinów

Markson43

SuperMechanior
Punktów
171
Miasto
Rzeszów
Poczekać jak ci przyślą getway.A czy w module komfortu nie są tylko zapisane kluczyki ale jako pilot do otwierania auta?.A immo siedzi w licznik+ecu silnika.Tak zawsze było w starszych ale mogę się mylić.Przeszkody są ciągle wymyślanie przez producentów.

djbovorta

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
26
Getaway nie pomógł , a nawet teraz przestał kręcić rozrusznik i pompki nie załącza . Do tego klucze w domu 20m od garażu a klikam start stop i kontrolki się załączają . Jutro będę miał moduł komfortu , trzeba zrobić klon oryginału i zobaczymy .

lubieto

SuperMechanior
Punktów
27
Możesz jeszcze spróbować odłączać po kolei wszystkie moduły, które chodzą po canie i sprawdzać wtedy komunikacje z kompem. Czasami uwalony jakiś moduł potrafi robić takie cyrki.

Markson43

SuperMechanior
Punktów
171
Miasto
Rzeszów
A ja myślę abyś się zabrał do szukania odpowiedzi na innym forum....lub pomoc jakiegoś elektronika aut koło ciebie.
Wiem że chcesz to sam zrobić ale.....
Albo trzeba Gatway dorobić do twojego auta albo problem gdzie indziej.....
A może jakaś wiązka przetarta w nowych autach to problem techniczny....

djbovorta

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
26
Z odpinaniem modułów już dawno się bawiłem w tym aucie. Zobaczę jak przyjdzie dziś komfort w którym myśle ze siedzi Immo i kessy

Auto-Tech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
477
Autorze, jak juz skoncza ci sie pomysly i nerwy na to auto i jestes gdzies ze swietokrzyskiego to auto na lawete i zapraszam. 2 dni i auto gotowe. (zalezy od godziny i kuriera).

djbovorta

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
26
Autor sobie dał radę , Passat pali. Przerwany nagnity przewód pod akumulatorem jeden plusowy oraz zagięty pin na tablicy bezpieczników pod maska. Mamy sobie pomagać a nie utrzymywać tajemnice alkowy

Markson43

SuperMechanior
Punktów
171
Miasto
Rzeszów
A ja myślę abyś się zabrał do szukania odpowiedzi na innym forum....lub pomoc jakiegoś elektronika aut koło ciebie.
Wiem że chcesz to sam zrobić ale.....
Albo trzeba Gatway dorobić do twojego auta albo problem gdzie indziej.....
A może jakaś wiązka przetarta w nowych autach to problem techniczny....

Widzisz.....pisałem że jest taka możliwość!

djbovorta

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
26
Na podłużnicach patrzyłem a tu się okazało za akumulatorem na rozgałęzieniu . Wielkie podziękowania dla kolego Slawek2007.28 który naprawdę sporo mi pomógł choć tylko mógł zrobić to telefonicznie jego pomoc była nie oceniona . Jeszcze raz dzięki

Do góry Bottom