• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat CC 2.0 TDi-CR błąd P0087

Piotr_skc

SuperMechanior
Punktów
74
Miasto
Skierniewice
Nic innego nie zostaje chyba logicznego poza sprawdzeniem wtryskow. Ja poprzednim właścicielom nie ufam.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
zmierz napiecia przy czujniku i regulatorze i przy kompie to samo. wiem ze latwo sie pisze a trudno pruje instalacje. a tester jakie cisnienia pokazuje?

kptys

Początkujący
Punktów
0
pompa wysokiego ciśnienia nowa, czujniki na listwie nowe (obydwa), filtr paliwa nowy, a nadal jest błąd p0087. brak mi pomysłów

tester podaje na biegu jałowym od 26000 do 36000 kPa (260-360 Bar), a na 2000 obrotów jest 760 Bar

Ni chodzi o to, że nie ufam poprzednim właścicielom, ale są dokumenty z serwisu na wymianę tych wtrysków, więc chyba muszę uwierzyć

jeszcze jedno pytanie, jakie powinno być prawidłowe napięcie aku na biegu jałowym

Ostatnia edycja:

kptys

Początkujący
Punktów
0
czy ma ktoś schemat podłączenia wężyków do dpf, mam jeden luźny i nie mogę znaleźć miejsca, gdzie miałby być podłączony. to jest wężyk od czujnika dpf, ale wygląda jakby nie był podłączony

u nas aku na biegu jałowym pokazuje 14,9

kptys

Początkujący
Punktów
0
super, dzięki, ale jest jeden problem w naszym dpf-ie nie ma tej rurki za filtrem, czyli jest ciśnienie atmosferyczne i ten wężyk do niczego nie był podłączony. Myślałam, że przy wymianie pompy coś pominęliśmy.

co do niskiego ciśnienia i błędu P0087. Czy może być winny czujnik ciśnienia na listwie? POprzedni czujnik był mechanicznie uszkodzony i sklejony na silikon, żeby się trzymał kupy. Wstawiliśmy dostępny w sklepie VEMO V10-72-0861 odpowiednik 03L906051 i nie wiem czy to może być ta przyczyna. Nie jest to chyba oryginał

Dzisiaj sprawdziliśmy auto podczas jazdy. Podczas testu ciśnienie rzeczywiste pokazywało systematycznie od 36 bar do 1240 bar, auto ciągnęło, nie było problemu. Po chwili przy ciśnieniu ok. 1200 bar zapaliła się spiralka i auto nadal miało takie ciśnienie, ale już nie ciągnęło. Po wyłączeniu silnika znowu to samo, ciśnienie rośnie, auto prawidłowo przyspiesza i dobrze ciągnie, by w pewnym momencie odpalić spiralkę. Cały czas wyrzuca błąd P0087.

Ostatnia edycja:

Piotr_skc

SuperMechanior
Punktów
74
Miasto
Skierniewice
Jeśli pompa Nowa i wtryski też i ciśnienie nie ma gdzie zginąć to może i czujnik. Piszesz ze przy 1200bar błąd. Ale jakie było w tym momencie zadane?

kptys

Początkujący
Punktów
0
przyznam się, że nie wiem, bo w czasie jazdy tego bloku nie miałam włączonego. Mechanik chyba mi nie ustawił tych parametrów, a sama nie wiem jak

a jeszcze siedzę w warsztacie i mam dość tego auta

nieldos

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
287
Miasto
Zachodniopomorskie
Na pewno sprawdzaliście tą pompe w zbiorniku? Skoro na przodzie wszystko nowe i jest ok to ja bym dokładnie sprawdził pompe w zbiorniku a jak nie to faktycznie wtryski na stół...

kptys

Początkujący
Punktów
0
jutro spróbuję pożyczyć pompę od handlarzy, bo nowa to za duży wydatek

kptys

Początkujący
Punktów
0
doszedł jeszcze jeden objaw. Samochód wyjechał dzisiaj z warsztatu na jazdę próbną. Wczoraj wyczyściliśmy opiłki ze zbiornika, przedmuchaliśmy pompę paliwa w zbiorniku. Zimny jechał ok, ciągnął bez zarzutu, ale po pięciu kilometrach znowu wyrzucił błąd. Pompę na podmianę będę miała dzisiaj, ale porównaliśmy doświadczenia. Auto za każdym razem jak jest zimne jedzie ok. Jak nabierze trochę temperatury, to wyrzuca błąd.

kptys

Początkujący
Punktów
0
tak, tylko czy mogę coś tą drogą wykluczyć

Sajmon1987

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich, czy ktos z was doszedl do tego co powodowalo te problemy ? Gdyz sam mecze sie dokladnie z tym samym bledem.

wszystko co bylo wyzej wymieniane zostalo sprawdzine,

objawy na nie rozgrzanym silniku wszystko dziala znakomicie, jak tylko dostanie temperatury zaczyna gaskac/dusic sie i wyskakuje spiralka.
Automatyczne połączenie postów:

odkopię temat. Udało się znaleźć usterkę która powodowała w/w błąd?
Hej Piter, jezeli miales ten sam problem moze udalo Ci sie znalesc przyczyne ?

tak, tylko czy mogę coś tą drogą wykluczyć
Witam czy udalo zie znalesc przyczyte problemow z cisnieniem na Listwie ?

Wrzucam blad z VCDS

Adamow

Nowy
Punktów
0
Witam, mam obecnie na warsztacie passata z silnikiem CFGB CR i jest problem z niskim ciśnieniem paliwa. Podczas jazdy auto normalnie wprowadza się na obroty i w pewnym momencie wchodzi w tryb awaryjny, po podłączeniu komputera błąd P0087. Wymieniliśmy wszystkie czujniki i regulatory odpowiedzialne za ciśnienie paliwa. Pompa elektryczna podaje prawidłowe ciśnienie. W układzie brak opiłków, filtr paliwa nowy. Pompa CR poszła na stół. Sprawność pompy 95%, brak złuszczeń i opiłków. Jedyne co było i rzuciło nam się w oczy, to przestawiony rozrząd na pompie, ale to raczej nie miało wpływu, bo teraz jest ustawiony poprawnie a błąd ten sam. Może ktoś ma jakiś pomysł. Na biegu jałowym wszystko jest ok, nawet wchodzi na wysokie obroty przy gwałtownym dodaniu gazu i nie wyrzuca błędu. ten pojawia się tylko w czasie jazdy.
Witam mam ten sam problem z VW Jetta i jak się udało rozwiązać problem bardzo byłbym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam

Witam, mam obecnie na warsztacie passata z silnikiem CFGB CR i jest problem z niskim ciśnieniem paliwa. Podczas jazdy auto normalnie wprowadza się na obroty i w pewnym momencie wchodzi w tryb awaryjny, po podłączeniu komputera błąd P0087. Wymieniliśmy wszystkie czujniki i regulatory odpowiedzialne za ciśnienie paliwa. Pompa elektryczna podaje prawidłowe ciśnienie. W układzie brak opiłków, filtr paliwa nowy. Pompa CR poszła na stół. Sprawność pompy 95%, brak złuszczeń i opiłków. Jedyne co było i rzuciło nam się w oczy, to przestawiony rozrząd na pompie, ale to raczej nie miało wpływu, bo teraz jest ustawiony poprawnie a błąd ten sam. Może ktoś ma jakiś pomysł. Na biegu jałowym wszystko jest ok, nawet wchodzi na wysokie obroty przy gwałtownym dodaniu gazu i nie wyrzuca błędu. ten pojawia się tylko w czasie jazdy.

Witam i jak sprawa się wyjaśniła z tym passatem bo mam podoby problem z vw jetta 1.6 TDI 2009r. Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom