Piotr_skc
SuperMechanior
Nic innego nie zostaje chyba logicznego poza sprawdzeniem wtryskow. Ja poprzednim właścicielom nie ufam.
zależy od stanu naładowania akumulatora. między 13.5 a 14.2jakie powinno być prawidłowe napięcie aku na biegu jałowym
Hej Piter, jezeli miales ten sam problem moze udalo Ci sie znalesc przyczyne ?odkopię temat. Udało się znaleźć usterkę która powodowała w/w błąd?
Witam czy udalo zie znalesc przyczyte problemow z cisnieniem na Listwie ?tak, tylko czy mogę coś tą drogą wykluczyć
Witam mam ten sam problem z VW Jetta i jak się udało rozwiązać problem bardzo byłbym wdzięczny za pomoc. PozdrawiamWitam, mam obecnie na warsztacie passata z silnikiem CFGB CR i jest problem z niskim ciśnieniem paliwa. Podczas jazdy auto normalnie wprowadza się na obroty i w pewnym momencie wchodzi w tryb awaryjny, po podłączeniu komputera błąd P0087. Wymieniliśmy wszystkie czujniki i regulatory odpowiedzialne za ciśnienie paliwa. Pompa elektryczna podaje prawidłowe ciśnienie. W układzie brak opiłków, filtr paliwa nowy. Pompa CR poszła na stół. Sprawność pompy 95%, brak złuszczeń i opiłków. Jedyne co było i rzuciło nam się w oczy, to przestawiony rozrząd na pompie, ale to raczej nie miało wpływu, bo teraz jest ustawiony poprawnie a błąd ten sam. Może ktoś ma jakiś pomysł. Na biegu jałowym wszystko jest ok, nawet wchodzi na wysokie obroty przy gwałtownym dodaniu gazu i nie wyrzuca błędu. ten pojawia się tylko w czasie jazdy.
Witam, mam obecnie na warsztacie passata z silnikiem CFGB CR i jest problem z niskim ciśnieniem paliwa. Podczas jazdy auto normalnie wprowadza się na obroty i w pewnym momencie wchodzi w tryb awaryjny, po podłączeniu komputera błąd P0087. Wymieniliśmy wszystkie czujniki i regulatory odpowiedzialne za ciśnienie paliwa. Pompa elektryczna podaje prawidłowe ciśnienie. W układzie brak opiłków, filtr paliwa nowy. Pompa CR poszła na stół. Sprawność pompy 95%, brak złuszczeń i opiłków. Jedyne co było i rzuciło nam się w oczy, to przestawiony rozrząd na pompie, ale to raczej nie miało wpływu, bo teraz jest ustawiony poprawnie a błąd ten sam. Może ktoś ma jakiś pomysł. Na biegu jałowym wszystko jest ok, nawet wchodzi na wysokie obroty przy gwałtownym dodaniu gazu i nie wyrzuca błędu. ten pojawia się tylko w czasie jazdy.
Witam i jak sprawa się wyjaśniła z tym passatem bo mam podoby problem z vw jetta 1.6 TDI 2009r. PozdrawiamWitam, mam obecnie na warsztacie passata z silnikiem CFGB CR i jest problem z niskim ciśnieniem paliwa. Podczas jazdy auto normalnie wprowadza się na obroty i w pewnym momencie wchodzi w tryb awaryjny, po podłączeniu komputera błąd P0087. Wymieniliśmy wszystkie czujniki i regulatory odpowiedzialne za ciśnienie paliwa. Pompa elektryczna podaje prawidłowe ciśnienie. W układzie brak opiłków, filtr paliwa nowy. Pompa CR poszła na stół. Sprawność pompy 95%, brak złuszczeń i opiłków. Jedyne co było i rzuciło nam się w oczy, to przestawiony rozrząd na pompie, ale to raczej nie miało wpływu, bo teraz jest ustawiony poprawnie a błąd ten sam. Może ktoś ma jakiś pomysł. Na biegu jałowym wszystko jest ok, nawet wchodzi na wysokie obroty przy gwałtownym dodaniu gazu i nie wyrzuca błędu. ten pojawia się tylko w czasie jazdy.