• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 1.6 E-HDI 92KM - Brak mocy gaśnie, brak błędów.

Canmeq

Nowy
Punktów
0
Witam,
mam problem z silnikiem PSA 1.6 e-HDI 92KM. Problem zaczął się od tego, że przeskoczył trochę pasek rozrządu i auto straciło moc a następnie zgasło (wyrwało kilka zębów paska) pasek miał nalatane około 180tyś. Został założony nowy pasek rozrządu, pompa wody, napinacz, rolka. Auto pali teraz od strzała, silnik na wolnych obrotach pracuje idealnie, bez dziwnych dźwięków, stuków. Niestety nie wkręca się na obroty dojdzie do około 3tyś, ale jest to bardzo powolne. Podczas ruszania szarpie autem i nawet potrafi zgasnąć tak jakby się dusił. Sprawdziłem turbo, brak luzu na wirniku, sztanga pracuje, jednak nie słychać go zbytnio natomiast po odpaleniu łopatki pracują. Kompresja 14:17:14:17 BAR. Dodam, że brak absolutnie błędów w ECU. Prędkość maksymalna auta to jakieś 20-30km/h dlatego wydaję mi się, że to nie jest nawet tryb awaryjny. Czy możliwe, że EGR się zaciął i nie pokazuje błędów?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Czy możliwe, że EGR się zaciął i nie pokazuje błędów?
Rozumiem, że sprawdzenia testerem pozycji EGR jest dla ciebie przeszkodą nie do pokonania...:meh: to udaj się do kogoś kto to zrobi...:bored:
Bo jak niby ,,geniuszu,, my mamy to zrobić przez internet - tak fot-corbis-archiwum-autora-1199_l.jpg :bored:

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
Miałem podobny przypadek, przepływka była winna. Też nie walił błędami. Zobacz w parametrach

Do góry Bottom