• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

peugeot 206 1.1 PB brak napiecia na pompe paliwa

rutek79

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
podkarpacie
Panowie taki przypadek. Auto z 2002r wiec juz nie ma tego czerwonego guzika do wyłączenia pompy paliwa przy kielichu. Brak napiecia na wtyczce od pompki. Przy włąćzeniu zapłonu nie słychać przekażnika w module BSM koło akumulatora ani nie ma napiecia na wtyczce od pompki. Wyciagnąłem ten moduł z myśla że jak to lubi może tam byc upalone coś ale wszystko wyglada na idealne. Raz jakos nagle przy włączonym zapłonie pstyknła przekaznik i słychac było pompę i auto odpaliło. Zgasiłem i już tyle. Ma ktoś jakiś schemat czy wiedze co tym steruje czy kótry to jest przekaznik żeby może spóbować poprawic na nim lut bo może jakiś tzw zimny????A może to jeszcze coś innego

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Mam schematy i do nich pdf z opisami ale po francusku, moge wrzucic gdzies to np. na chomika bo wazy to spakowane 80mb i na poczte za duzo.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
a diagnozę i przegląd parametrow przeprowadził?
a immo cie tak nie trzyma przypadkiem?

rutek79

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
podkarpacie
Immo nie trzyma na pewno. Wystarczy kluczyk zbliżyć i juz piszczy wiec to normalne. Po przekreceniu kluczyka cichnie wiec jest ok. Błędów brak. W bsi jest jakiś jeden dotyczący silnika szyby ale przecież to nie ma z tym nic wspólnego. Spróbuję jeszcze z akumulatora podać napięcie bezpośrednio na pompę paliwa i zobaczę czy się odezwie silnik.
Jerry to wali gdzieś na chomika i daj linka to zasse.
Dzieki

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
mialem podobny przypadek tez w 206 1,1, przekazniki instalacja pompa wszystko sprawdzone - winnym okazal sie sterownik silnika (wypalone 3 sciezki) - warto sprawdzic

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Mi się coś ze 2 razy zdążyło ze wiązka była walnieta za silnikiem na dole

Do góry Bottom