• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 206 1.4hdi pali bezpiecznik nr 8 w komorze silnika

Marek RS

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
Mam problem, auto nie odpala i nie łączy się z komputerem przez obd.
Po włączeniu zapłonu pali się ten wspomniany bezpiecznik od układu wtryskowego, regulatora cisnienia paliwa i jeszcze nie wiem od czego??
Odłączyłem kostkę regulatora i dalej jest to samo.
Gdzie jeszcze szukać przyczyny???

melas

SuperMechanior
Punktów
60
Miasto
WRZEŚNIA
Odłącz kostke od sterownika tą ktora leci do bsm włóż bezpiecznik i wlacz zapłon jeśli się nie spalił to podłącz kostkę i zobacz czy strzelił jeśli tak to w sterownik spalony w środku.

melas

SuperMechanior
Punktów
60
Miasto
WRZEŚNIA
To trzeba będzie do sterownika zobaczyć czy nie jest czasem wypalona dziura

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Nie koniecznie musi być to ECU. Gdy go wypniesz nie steruje przekaźnikami zasilającymi czujniki itp. Jak w środku brak spalenizny to raczej wiązka będzie uszkodzona.

Marek RS

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
Nie koniecznie musi być to ECU. Gdy go wypniesz nie steruje przekaźnikami zasilającymi czujniki itp. Jak w środku brak spalenizny to raczej wiązka będzie uszkodzona.
Gdzie te wiązki najczęściej się utleniają? Wizualnie przejrzałem i nic podejrzanego nie widać.

Ja obstawiam sterownik. Jaki masz ten sterownik?.
ECU podmienione i dalej to samo, wywala bezpiecznik.

Marek RS

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
(20A) Przekaźnik wetnylator płynu chłodzącego silnika 1/2, moduł sterujący silnika (ECM), elektromagnes recyrkulacji spalin (EGR), elektromagnes regulatora ciśnienia paliwa
Dzięki kolego, wszystko co napisałeś już odłączyłem i dale pali się ten bezpiecznik.

Do góry Bottom