• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 206 wycena prostej wymiany

zeli333

Uczestnik
Punktów
4
Witam serdecznie ile powinien warsztat mnie skasować za wymianę tarcz i klocków hamulcowych przód
oraz końcówek drążków+łączników stabilizatora w peugeot 206 pewnie jeszcze zbieżność dojdzie

Części mam chodzi mi o samą robociznę

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
zawsze można samemu i pewnik ze nie okradą mechanicy złodzieje

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
Może jestem laikiem w kwestii mechaniki pojazdowej i utrzymaniu warsztatu ale pełno jest warsztatów samoobsługowych np takich
stary pewnie ze mozna tylko pamietaj o momentach z jakim dokrecasz śrubki;)
zapewne tej wiedzy tam nie dostaniesz ;) i na tablicach nie ma wywieszonych :eek:

zeli333

Uczestnik
Punktów
4
Dlatego wszedłem na to forum jeśli ktoś che dorobić i zna się na rzeczy chętnie wynajmę warsztat i zapłacę uczciwą cenę za robociznę bez pośredników

Jak coś pisać jestem z Bydgoszczy

zeli333

Uczestnik
Punktów
4
Nie zamierzam nic robić sam choć są to raczej bardzo proste rzeczy klocki tarcze stabilizatory mój punkt widzenia
jest taki pytałem o wycenę właśnie tam gdzie zmieniałem olej warsztat miał 5 gwiazdek 50 pozytywów
a dostałem najtańszy olej najtańszy filtr wychodzi na to że za wymianę oleju zapłaciłem 140 PLN

Pytałem o wycenę wymiana stabilizatorów klocków i tarcz 700 PLN robocizna + części

Kupować najtańsze części sam umiem żadna filozofia a takie zapewne bym dostał gdyż zysk musi być maksymalny
wiadomo Polska to dlaczego mam płacić 700 skoro można inaczej

Koszt części 150 PLN
Profesjonalny warsztat wynajęcie 20-40 PLN
Wynajem profesjonalnego mechanika 1-2h 150 PLN

Suma: 340 PLN

Taki jest mój punkt widzenia bez pośredników właścicieli warsztatów ja zarabiam mechanik zarabia

ethan

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Wrocław
Koszt części za co? 150 zł - Za sztukę tarczy? Czy kpl klocków? Bo chyba nie cały zestaw...
A jak po miesiącu tarcze zaczną bić to do kogo pojedziesz? Chyba do warsztatu który to robił z reklamacją... Niby proste rzeczy.
Jak kupisz sam to się bujaj... Jeszcze raz zapłacisz za robotę...

A odnośnie oleju... Jeżeli olej np elf na allegro kosztuje 50 zł, a w sklepie lokalnym 90 zł to po ile ja mam go klientowi policzyć? Chcesz to zamów na allegro...

zeli333

Uczestnik
Punktów
4
Nie po to kupiłem na szybko peug 206 żeby płacić krocie na częściach jest to model który ma bardzo tanie części
dużo tanich dobrych zamienników a mimo to chcą mnie kasować jak za auto premium

XM love Citroen

SuperMechanior
Punktów
114
jest to model który ma bardzo tanie części
Potwierdzam, części do popularnych samochodów francuskich są bardzo tanie, i większość czynności obsługowo naprawczych z mechaniki prosta - droga usługa jest jak się trafi na mechanika z za wysokiej półki.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
Nie po to kupiłem na szybko peug 206 żeby płacić krocie na częściach jest to model który ma bardzo tanie części
kolego widze ze nie masz tu zbytnio zrozumienia :( trzeba było zakupic bmw F 20 zapewne las rąk by sie odezwał aby ci pomagać ;)

Do góry Bottom