• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 4007 2.2 hdi

Aexon

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Zakopane
Witam wszystkich mam problem z Peugeotem. Mianowicie dymi na biało wpaduje w taki niebieskawy kolor na zimnym silniku, po rozgrzaniu lub przejechaniu parę km wszytko ok Wtryski spr i dalej to samo. Ktoś miał
coś podobnego ??

Ostatnia edycja:

Patryk Micek

Początkujący
Punktów
1
Ja bym na twoim miejscu zainwestował w zestaw do sprawdzania głowicy bo możliwe że sie dostaje płyn chłodniczy do komory spalania

Patryk Micek

Początkujący
Punktów
1
Patrząc na objawy jakie opisałeś to zestaw do sprawdzenia głowicy to jedyne co mi przychodzi do głowy, tani koszt tego zestawu a naprawdę możesz zaoszczędzić sporo kasy

Aexon

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Zakopane
Uszczelka spoko ciśnienia na listwie paliwa w normie ciśnienia na cylindrach 15bar i dalej to samo. Jak się go odpali po dłuższym startowaniu to odpali skopci jak fix i faluje na obrotach oraz widać sporadycznie powietrze w układzie paliwa

Jak się zagrzeje to później niema problemu z odpaleniem dymieniem i falowaniem na obrotach. Co myślicie zapowietrza się

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
wólka
Ja mam u siebie 12 bar i mam silnik doładowany chodzi bardzo dobrze na benzynie przy 15 barach to bym go zavzął do benzyny przyzwyczajać .

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
pany, przecież w tym aucie jest nic nie sprawdzone. jakie korekty na wtryskach? bo ciśnienie już wiemy, że 15 bar. taki objaw jak urwaną świecę w ciągło na cylinder. jak już przestał klepać, to jedynym objawem było zakopcenie po odpaleniu i o dziwo praca była w miarę ładna, ale przy odpalaniu jak ktoś wie o co chodzi było słychać że na jednym jest mniejsze sprężanie. korekty 3.0 na 3 uszkodzonym i - 3.0 na 1 dobrym.

Do góry Bottom