• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 407 Benzyna/lpg

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
199
Miasto
Lublin
Cześć, bratu spodobał się taki pug w kombi. Będe mu szukał takiego auta, tylko nie wiem jak tam z silnikami w tym, jak był u nas taki w robocie na warsztacie to co najwyżej do roboty coś w tym pięknym zawieszeniu ale przeważnie sworznie łożyskowane do roboty były, przy silnikach to ogólnie eksploatacja typu oleje itd.
Silnikowo oczywiście benzyna sama lub z lpg (żadnego diesla) ale to nie ma znaczenia to będzie zależało od stanu auta.
Jako że tłukę się oplami to nie wiem jak tam z silnikami w tym 407, interesuje nas coś 1.8/2.0, po internecie krążą pozytywne opinie bardziej o silniku 2.0 że jest prostszy i ma lepszy osprzęt.
Może ktoś posiada takiego puga lub go serwisuje i może powiedzieć jak wygląda sytuacja z tym autem.
Będe wdzięczny za opinie z jakim dokładnie motorem szukać.

Pozdrawiam
Marcin

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
Bardzo dobry wybór, ja bym brał 2.0 lepiej jedzie lub 2.2 w ostateczności 3.0 :)

Serwisuje takie i nic się nie dzieje. Zawieszenie to sworznie a tak wszystko OK.

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
199
Miasto
Lublin
W 2.2 podobno zmienne fazy są, miałem rzucić okiem w autodate jak tam rozrząd wygląda. A jak będzie prostszy rozrząd to jeszcze lepiej bo to nie musi latać. Brat jeździ spokojnie także nie musi być dużo koników pod maską. Ale będe się chyba właśnie skłaniał ku temu 2.0.
Z elektryką w takim aucie pewnie jak w każdym może się coś upalić albo i nie.

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Kolega kupił 2.0 kombi. Założył gaz i pięć lat praktycznie opócz przednich klocków, olejów i filtrów nie robił.
Rozrząd mu zmieniłem jak przyszła pora, pojeździł jeszcze chwilę i sprzedał swemu bratu. Do dziś bez jakichś niespodzianek, bardzo dobry wybór.

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
2.0 też ma zmienna faze, robiłem kiedyś rozrząd w 2.0 i na 90% była. 1.8 też chyba ma. Ale jak wymieniasz olej na czas to one się nie psują. :)

jakub322

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Rybnik
możesz śmiało brać auto z lpg, sam mam polską optimę i sprawuje się bez zarzutu

Do góry Bottom