Dawidek126
SuperMechanior
Najszybciej to jedz do mechanika. Jeśli masz problem z wymianą linki to uwież mi że sam tego nie zrobisz.
Witam kolegę, czy udało się ustalić przyczynę braku pracy silnika na dwóch cylindrach? pytam bo mam identyczny przypadek i będę bardzo wdzięczny za wszystkie sugestie, pozdrawiam.Witam wszystkich jak wyżej w temacie Peugeot 407silnik 2 l PB LPG auto chodzi na dwa cylindry oraz błąd cewki cylinder pierwszy i Bank drugi podłożona nowa cewka czujnik wału świece dalej to samo na gazie też bez zmian po godzinie czy dwóch potrafi normalnie AUTO odpalić i jechać przez jakiś czas i później znów tak w kółko strach wyjechać spod domu rozrząd mechanik sprawdzał mówi że jest okej
mam pytanie czy jest taka możliwość funkcja w sterowniku Jeśli byłby wtryskiwacz od benzyny uszkodzony że wyłącza dwa cylindry i na gazie też nie ma iskry ?
Zastanawiam się czy nie kupić zestawu startowego Z góry dzięki za podpowiedź
Przypadek stary jak ten samochód, tam uszkadzają się sterowniki silnika.Witam kolegę, czy udało się ustalić przyczynę braku pracy silnika na dwóch cylindrach? pytam bo mam identyczny przypadek i będę bardzo wdzięczny za wszystkie sugestie, pozdrawiam.
Jak sprawdziles sterownik silnika? Wizualnie okiem?Witam dziękuje za zainteresowanie tematem, problem w tym, że sterownik silnika został sprawdzony i ma być sprawny. Instalacja również sprawdzona. Mój przypadek jest taki, że zaraz po odpaleniu pracuje na czterech cylindrach, lecz po chwili wyłącza sterowanie 1i4 wtryskiwacza paliwa generując błąd P0351 sugerujący problem z cewką, a cewka jest sprawna. Wygląda to tak jak by prąd płynące przez uzwojenie wtórne cewki cylindrów 1i4 sugerował sterownikowi brak cyklów spalania na cylindrze., ale w takim przypadku powinny pojawić się błędy wypadania zapłonów których nie ma. Zamieniłem wtryskiwacze 1z2 i 3z4 ale to nic nie zmienia.Zastanawiam się nad kółkiem rozrządu z tym gumowym wkładem, czy ktoś może miał przypadek uszkodzenia tego kółka?
kup 2 i po temacieWitam ponownie, posprawdzałem układy sterujące cewką zapłonową 1i4 oraz 2i3 cylindra, wraz z ich zamianą miejscami.
Posprawdzałem również układ sterujący wtryskiwaczami paliwa i on również nie wykazuje nieprawidłowości w pomiarach na sprawność półprzewodnikową. Jeśli rzeczywiście problem jest po stronie sterownika to musi być gdzieś wcześniej albo w oprogramowaniu procesora lub w nim samym bądź w jednym z przetworniku analogowo cyfrowym. A może kolega poleci mi kogoś kto sprawdzi lub naprawi mi ten sterownik, z góry dziękuje.
Witam jak mam rozumieć "kup 2 i po temacie"?