• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 407 nie chodzi na 2 cylindry

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
335
Miasto
Piaseczno
Najszybciej to jedz do mechanika. Jeśli masz problem z wymianą linki to uwież mi że sam tego nie zrobisz.

Mitauto

Nowy
Punktów
0
Miasto
Piotrków
Witam wszystkich jak wyżej w temacie Peugeot 407silnik 2 l PB LPG auto chodzi na dwa cylindry oraz błąd cewki cylinder pierwszy i Bank drugi podłożona nowa cewka czujnik wału świece dalej to samo na gazie też bez zmian po godzinie czy dwóch potrafi normalnie AUTO odpalić i jechać przez jakiś czas i później znów tak w kółko strach wyjechać spod domu rozrząd mechanik sprawdzał mówi że jest okej
mam pytanie czy jest taka możliwość funkcja w sterowniku Jeśli byłby wtryskiwacz od benzyny uszkodzony że wyłącza dwa cylindry i na gazie też nie ma iskry ?

Zastanawiam się czy nie kupić zestawu startowego Z góry dzięki za podpowiedź
Witam kolegę, czy udało się ustalić przyczynę braku pracy silnika na dwóch cylindrach? pytam bo mam identyczny przypadek i będę bardzo wdzięczny za wszystkie sugestie, pozdrawiam.

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
Witam kolegę, czy udało się ustalić przyczynę braku pracy silnika na dwóch cylindrach? pytam bo mam identyczny przypadek i będę bardzo wdzięczny za wszystkie sugestie, pozdrawiam.
Przypadek stary jak ten samochód, tam uszkadzają się sterowniki silnika.

Mitauto

Nowy
Punktów
0
Miasto
Piotrków
Witam dziękuje za zainteresowanie tematem, problem w tym, że sterownik silnika został sprawdzony i ma być sprawny. Instalacja również sprawdzona. Mój przypadek jest taki, że zaraz po odpaleniu pracuje na czterech cylindrach, lecz po chwili wyłącza sterowanie 1i4 wtryskiwacza paliwa generując błąd P0351 sugerujący problem z cewką, a cewka jest sprawna. Wygląda to tak jak by prąd płynące przez uzwojenie wtórne cewki cylindrów 1i4 sugerował sterownikowi brak cyklów spalania na cylindrze., ale w takim przypadku powinny pojawić się błędy wypadania zapłonów których nie ma. Zamieniłem wtryskiwacze 1z2 i 3z4 ale to nic nie zmienia.Zastanawiam się nad kółkiem rozrządu z tym gumowym wkładem, czy ktoś może miał przypadek uszkodzenia tego kółka?

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
Witam dziękuje za zainteresowanie tematem, problem w tym, że sterownik silnika został sprawdzony i ma być sprawny. Instalacja również sprawdzona. Mój przypadek jest taki, że zaraz po odpaleniu pracuje na czterech cylindrach, lecz po chwili wyłącza sterowanie 1i4 wtryskiwacza paliwa generując błąd P0351 sugerujący problem z cewką, a cewka jest sprawna. Wygląda to tak jak by prąd płynące przez uzwojenie wtórne cewki cylindrów 1i4 sugerował sterownikowi brak cyklów spalania na cylindrze., ale w takim przypadku powinny pojawić się błędy wypadania zapłonów których nie ma. Zamieniłem wtryskiwacze 1z2 i 3z4 ale to nic nie zmienia.Zastanawiam się nad kółkiem rozrządu z tym gumowym wkładem, czy ktoś może miał przypadek uszkodzenia tego kółka?
Jak sprawdziles sterownik silnika? Wizualnie okiem?

Mitauto

Nowy
Punktów
0
Miasto
Piotrków
Witam ponownie, posprawdzałem układy sterujące cewką zapłonową 1i4 oraz 2i3 cylindra, wraz z ich zamianą miejscami.
Posprawdzałem również układ sterujący wtryskiwaczami paliwa i on również nie wykazuje nieprawidłowości w pomiarach na sprawność półprzewodnikową. Jeśli rzeczywiście problem jest po stronie sterownika to musi być gdzieś wcześniej albo w oprogramowaniu procesora lub w nim samym bądź w jednym z przetworniku analogowo cyfrowym. A może kolega poleci mi kogoś kto sprawdzi lub naprawi mi ten sterownik, z góry dziękuje.

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
Witam ponownie, posprawdzałem układy sterujące cewką zapłonową 1i4 oraz 2i3 cylindra, wraz z ich zamianą miejscami.
Posprawdzałem również układ sterujący wtryskiwaczami paliwa i on również nie wykazuje nieprawidłowości w pomiarach na sprawność półprzewodnikową. Jeśli rzeczywiście problem jest po stronie sterownika to musi być gdzieś wcześniej albo w oprogramowaniu procesora lub w nim samym bądź w jednym z przetworniku analogowo cyfrowym. A może kolega poleci mi kogoś kto sprawdzi lub naprawi mi ten sterownik, z góry dziękuje.
kup 2 i po temacie

Do góry Bottom