• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 607 2.2 HDI 133KM brak mocy

kesek34

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Dobryszyce

Winetoo jednak dymi zaraz po odpaleniu , pedał w podłodze a on w miejscu stoi dopiero po chwili jedzie , w miare łapania temperatury jest lepiej .

Egr był wymontowany czyszczony i sprawdzany przyrządem nie wiem jak on się fachowo nazywa zasysa powietrze.

Jazda rozgrzanym mogłem go bardziej przegonić.

Ostatnia edycja:

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
Czy ten 607 hdi dalej nie chodzi? Moze to glupie ale zapytam czy sprawdzales czujnik na wale czy nie ma jakiegos syfu

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Egr był wymontowany czyszczony i sprawdzany przyrządem nie wiem jak on się fachowo nazywa zasysa powietrze.
To że wyczyszczony nie znaczy sprawny. Zaślep go dla testu przy klapach mieszających( przepustnicach). Ja bym dla testu jeszcze odłączył przewody podciśnieniowe od tych przepustnic.

Jestem prawie pewien że winien jest zawór jednej z przepustnic.

Ostatnia edycja:

kesek34

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Dobryszyce
Możliwe że mógł mieć ale to już nie ważne , dziękuje wszystkim jeszcze raz .

Radoslav

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków
A co myślicie o zapchanym katalizatorze jako głównym czynniku powodującym spadek mocy auta? Mam u siebie taką sytuację, a wiem że katalizator ma już trochę przejechane, więc zastanawiam się nad jego wymianą. Wiem też, że stary katalizator można sprzedać i zastanawiam się czy warto wymieniać tą część, czy ją po prostu wyciąć?

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Podlany jest cały i dlawik na czujniku turbo bo sie czepiał o ciśnienie doladowania. Wyciągnąłem z niego 240 KM teraz ma niecałe 200 bo trochę kopcil

Karolux69

Nowy
Punktów
0
Marku nie zrozumiałeś mnie, chodzi o to ze gdybym przyprowadził do ciebie auto szukałbyś z dwa dni przyczyny i nie znalazł to nie chciałbyś abym zabrał auto i za twój czas ci nie zapłacił, a z drugiej strony klijent nie chce płacic za coś co nie jest zrobione, piszesz ze niby dlaczego macie pomagac za darmo? nikt nie powiedział że masz pomagac za darmo, jeśli jesteś tak pewny siebie i radzisz sobie z każdą usterką w hdi to możemy prześc na pv i jesli po twoich radach autu wróci moc zrobie ci przelew, to ty należysz do grupy wsparcia technicznego wiec coś do czegoś zobowiązuje

i tu jest właśnie przyczyna całego zła
usuwamy FAP, EGR i immo, może to coś da
a jak nie to i sterownik podmienimy
ale tak się diesla nie naprawia
analiza, parametry !!!
Palikot-ku autko ma już 15 lat nie jestem 1 właścicielem takie auto nabyłem i chcę aby normalnie jeżdziło

i problem jest w tym że parametry są w normie
Hej mam 607 2.2 HDI 133 konia 4 biegowa skrzynia Peugeot 607 nie ma mocy na zimnym na ciepłym silniku ma na zimnym nie i pokazuje mi 12 litry na setkę co to może być a i czasem obroty na tip troniku w trakcję jazdy falują

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Niestety Kolego,potrzebna jest diagnostyka,najprawdopodobniej jakiś czujnik(elektroniczny osprzęt silnika,sam sterownik) sprawia kłopoty,te typy (2.2)często tak mają.

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Może wydech przypchany ,albo nie podaje dodatku . Ale jak mój przedmówca pisze , bez diagnozy to igła w stogu

Do góry Bottom