• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugot 208 problem z abs

Davpod

SuperMechanior
Punktów
153
Komputer- wartości rzeczywiste i porównaj wszystkie cztery sygnały.

kamilekk93

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Radomsko
Davpol dziękuje za podpowiedzi jutro spojze w kompie te sygnały jak znajde pozatym sciągne koło zobacze jak wygląda ta wiązka.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Łożysko źle założone.....

kamilekk93

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Radomsko
Łozysko wprasowane napewno dobrze namagnesowaną stroną w strone przegubu tak jak stare

Bobodia. g

SuperMechanior
Punktów
131
spierdolona robota z lozyskiem.
zadna nowośc.
proste dzialanie, sprawdzic czy kola sie obracaja rowno na scanerze.

Davpod

SuperMechanior
Punktów
153
Myślicie że nadal nad tym siedzi od zeszłego roku?

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Myślicie że nadal nad tym siedzi od zeszłego roku?
Krzysiu pisał do mnie na privie, że koleś jeszcze podobno to rozkminia.
Napisał do producenta łożyska który jest z USA przez ambasadę dlatego sprawa cały czas jest w toku.
A chOpaki znają temat i go wspierają.

Karol19761976

Bywalec
Punktów
10
Ja to na przód montuje łożyska FAG , wcześniej kupiłem tańsze jakieś badziewie i po 4 miesiącach było trzeba wymieniać , Wymiana na FAGA i minęło już ponad rok od wymiany i jest ok , Jak nie macie pewności z której strony na łożysku jest magnetyczny enkoder : cienka szpilka i przykładasz do łożyska z jednej lub drugiej strony , jak z jednej strony będzie czuć lekkie przyciąganie magnetyczne to znaczy że z tej strony masz enkoder czujnika

Kamil1009

Nowy
Punktów
0
Witam mam problem z samochodem peugeot 208 otóz wymieniane zostało łożysko koła prawego po wymianie wyskakuje bład ABS,ESP i ciśnienia w oponach.Początkowo myslalałem iż podczas wymiany łozyska uszkodzony został czujnik ABS zakupiłem nowy jednak po montażu wyskakuje to samo.Łożysko wprasowane w dobrą stronę posiada prązki magnetyczne.Wie ktoś z państwa może w czym może być problem? Aktualnie po podlączeniu do komputera ukazuje się następujący błąd: U1213 CAN Brak komunikacji z ECU ABS LUB ESP.Bardzo dziękuje za pomoc.Pozdrawiam.
Wygląda na to, że problem z błędami ABS, ESP i ciśnienia w oponach może być związany z brakiem komunikacji między modułem ABS/ESP a innymi systemami w pojeździe. Błąd U1213 wskazuje na brak komunikacji CAN z modułem ABS lub ESP.

W takiej sytuacji sugerowałbym sprawdzenie kilku rzeczy:

1. Sprawdzenie połączeń elektrycznych: Upewnij się, że wszystkie połączenia elektryczne związane z czujnikami ABS i ESP są prawidłowo podłączone i nie uszkodzone.
  2. Sprawdzenie stanu czujników ABS: Mimo że wymieniłeś czujnik ABS, możliwe jest, że nowy czujnik jest również uszkodzony lub niekompatybilny z Twoim modelem Peugeota 208. Sprawdź, czy nowy czujnik jest odpowiedni i czy został prawidłowo zamontowany.
  3. Diagnoza układu elektrycznego: Może być konieczne dokładne sprawdzenie układu elektrycznego za pomocą specjalistycznego narzędzia diagnostycznego. Komputer diagnostyczny pomoże zlokalizować dokładną przyczynę problemu, identyfikując, czy problem leży po stronie modułu ABS/ESP, czy może gdzieś indziej w układzie elektrycznym.
  4. Konsultacja z profesjonalnym mechanikiem: Jeśli nie jesteś pewien, jak rozwiązać ten problem, warto skonsultować się z doświadczonym mechanikiem lub warsztatem specjalizującym się w diagnozie i naprawach układów ABS i ESP.
Pamiętaj, że układy ABS i ESP są kluczowe dla bezpieczeństwa jazdy, dlatego ważne jest szybkie i dokładne rozwiązanie problemu. Mam nadzieję, że te wskazówki pomogą Ci znaleźć rozwiązanie problemu z błędami w Twoim Peugeocie 208. Powodzenia!

HERMES

Bywalec
Punktów
11
Temat się ciągnie widzę od zeszłego roku, na logikę jak przed wymianą łożyska wszystko było OK to albo uszkodziłeś łożysko albo uszkodzone założyłeś.
Czujniki zamień jeszcze lewy z prawym dla pewności ale temat jest oczywisty.

fisniak

Początkujący
Punktów
0
warto ogarnąć sklep z łożyskami żeby bubla nie trafić potem taki finał

Do góry Bottom