Przyjedziesz do ktoregos z nas na podnosnik to Ci powiemy jak wyglada. Artykuly przepisane z innych jezykow robionych na podstawie danych z zagranicznych Aso znajdziesz w sieci i tu Ci nikt nic ogolnie nie dopowie, bo nikt z nas ich nie pisze.Jak wygląda Skoda Yeti 1.4 TSI okiem mechanika?
Zafira bardzo fajna. Na pewno wezmę pod uwagę. Największa wada to te 13sek do setki. Nie szukam rakiety, ale do rodziny mam trasę do pokonania. Fajnie by było móc sprawnie wyprzedzać.To może ja przewrotnie zaproponuję Zafirę B z końcowych lat produkcji, czyli 2009-011. Z budżetem jaki masz to jeszcze sporo zostanie, silniki 1.8 140km spoko do gazu, 7 osobowy, blacha się dobrze trzyma, prosty i tani w naprawach, bardzo spoko pomyślana kwestia demontażu kanapy i organizacji miejsca ładunkowego. Na prawdę przyjemny, wielozadaniowy, pomiestny wóz.
Automat w tych Zafirach to Aisin AF40, nie jest idealna, ale nie jest też tragiczna i w benzynie potrafi 300tyś km strzelić. Dużym jej plusem jest to, że była montowana w bardzo dużej ilości samochodów m. in. Volvo, PSA, Citroeny i jest konstrukcją dobrze znaną.Poczytaj o 1,6 THP lub 1,6 VTI , to jedne z najbardziej nieudanych silników benzynowych pakowanych do francuzów mini i bmw, odpuśćJeszcze przyszło mi coś takiego z poniższego linka do głowy. Na papierze duży bagażnik, niskie spalanie, poniżej 10sek do setki i na tyle krótki, żeby dało się parkować w Warszawie. Jest sporo ofert poniżej 30k nawet.
![]()
Używane Peugeot 5008 - 33 900 PLN, 160 765 km, 2011 - otomoto.pl
Peugeot 5008, Czarny, Benzyna, 156 KM, 1 598 cm3www.otomoto.pl
Dzięki. Wczoraj dużo poczytałem o Tiguanach w benzynie i przeszła mi miłość do tego samochodu. Zostaje ewentualnie diesel, ale zdecydowanie wolałbym benzynę do jazdy po Warszawie. Na ten moment chyba Mazda CX7 w 2.3 TSI + LPG wygląda najciekawiej. Patrzę jeszcze na ceny Hondy CRV, Qashquaia I i RAV4. Na dalszym planie Astra J i Zafira.Poczytaj o 1,6 THP lub 1,6 VTI , to jedne z najbardziej nieudanych silników benzynowych pakowanych do francuzów mini i bmw, odpuść
Dzięki za podpowiedź. Poczytam jeszcze o tym 2.3 TSI w Mazdzie w gazie. Jeśli będzie bardziej awaryjny, niż w golf kombi to pewnie wezmę starego poczciwego VW. Swoją drogą na początku posta każdy odradzał diesle, a już któryś samochód cechuje się tym, że diesle sa spoko, a benzyniaki tragediaZdecydowanie TSI w golfie VI to masakra, od biedy 1,4/122 konie ale tam też kwestia rozrządu, który lubi dać o sobie znać dosyć szybko i koszty spore, bo zalecany oryginał a i tak jest badziewny.
Do tego DSG też kiepskie, te auta mają po 10 lat i zapewne DSG może niedomagać. One 500 tys km nie przejadą, nie wiadomo czy ktoś i co ile zmieniał olej itd.
W golfie VI bezpieczna opcja to 1,6 mpi ale "nie jedzie"

powiedzial co wiedzial , a nigdy nie posiadal i nie naprawial.Zdecydowanie TSI w golfie VI to masakra, od biedy 1,4/122 konie ale tam też kwestia rozrządu, który lubi dać o sobie znać dosyć szybko i koszty spore, bo zalecany oryginał a i tak jest badziewny.
Do tego DSG też kiepskie, te auta mają po 10 lat i zapewne DSG może niedomagać. One 500 tys km nie przejadą, nie wiadomo czy ktoś i co ile zmieniał olej itd.
W golfie VI bezpieczna opcja to 1,6 mpi ale "nie jedzie"