• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Polerowanie reflektorów samochdowych

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
super a powiesz czym ? kolega ma zmatowiałe i mnie pyta czym to zrobić ja na szczescie mam szklane wiec nie matowieją

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
super a powiesz czym ? kolega ma zmatowiałe i mnie pyta czym to zrobić ja na szczescie mam szklane wiec nie matowieją
Marku wystarczy zmatować 800 nawodę
Marku na wodę 800 potem 1200 . Jeśli bardzo matowe , to maszynowo wpierw 400 na sucho. Oklejanie , potem cieniutko bezbarwny podkład do plastiku i na to bezbarwny lakier z utwardzane . Chyba auto color robi zestawy w spray , jeśli ktoś nie ma kompresora i pistoletu do lakierów.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Przekaże koledze niech sam się morduje , dzieki za informacje

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
zawsze lakierujecie?? Bo my tylko papier+woda, potem pasta g3 na polerce i już. Jak szybko matowieją nie lakierowane??

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
Jakby nie było klienci po rękach całują, że z żółtych zrobiły się bezbarwne.

Szybki jak najman

Początkujący
Punktów
0
jak mam polecić coś naprawdę dobrego , to tylko K2 Lamp Doctor. niska cena, super jakość no i spersonalizowane do lamp a nie pasty do zębów co to psują reflektory...

ojek

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Węgrów
A i to jest dyskusyjne... :D lepiej kupić po prostu dobrą pastę polerską, typu Menzerna,Koch czy 3M.

fangros

Nowy
Punktów
1
Ja tam nie ufam swoim rękom. Jakoś specjalnie kupiłem sobie pastę 3m o której mówisz, przygotowałem wielce do działania, a jak rozmazałem co nieco na lakierze, to się wściekłem i nic dalej nie robiłem. W auto gamma mi to załatwili prawie od ręki, po dwóch godzinach auto odebrałem i tyle. Wolę zapłacić, niż samemu się męczyć. Nigdy nie miałem ręki ani do mechaniki, ani do tak zwanych wyprawek.

Do góry Bottom