• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z autem.P0193,P0470 i inne powiazane z tym problemy

majdzio

Nowy
Punktów
0
Miasto
Przemysl
Witam Wszystkich.Oczywiscie potrzebuje pomocy co do mojego auta Peugeot 607 2.0 HDI 2004 r.
Wymienie kilka przyczyn punktowo co chcialbym wiedziec.Oczywiscie caly czas sie swieci kontrolka SILNIKA(co jest trybem awaryjnym)a ponadto swieci mi sie prawie caly czas kontrolka odwolujaca sie co do wymiany filtra paliwa(wspomne ze filtr paliwa wymienialem juz 2 razy i nic nie pomoglo).
1.Dzieki zwyklemu programowi wyskakuje kilka bledow.P0193 i P0470.Ok gazowal czywiscie jak sie ich pozbyc.Prosilbym bym o potwierdzenie co mam kupic (ewentualnie numery tych czesci i gdzie sa usadowione).
2.Po ostatnim przegladzie samochodu jak sprawdzal diagnosta analize spalin to przy 6000 obr tak gazowal moje auto ze poszla turbina.Oczywiscie ta turbina poszla na koszt tego diagnosty i po tym fakcie cos sie tak schrzanilo ze teraz mi nie dziala tempomat.Niby wlacza sie i wylacza ale nie dziala jak poprzednio.Inaczej mowiac nie mozna jej zalaczyc.Co to moze byc?I gdzie szukac?I co jest do wymiany.Jakas sugestia?
3.Kupilem tez czujnik cisnienia spalin(9662143180).Tylko nie wiem gdzie on jest usytuowany.Moze ktos mi pomoc?
4.Mam pompe prózniowa(9635576177)ktora nie jest podlaczona.Zastanawiam sie dlaczego jest pominieta i czy to cos nie sprawia ze cos sie dzieje z autem.Jaki jest powod aby ta pompa byla pominieta.I jak ja ja podlacze czy cos sie zmieni na lepsze?

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
p093 sugeruje problem z cisnieniem na listwie CR, moze byc uwalony czujnik cisnienia etc
P0470 Usterka w obwodzie czujnika ciśnienia spalin...
a najtaniej i najlepiej bedzie podjechac do jakiegos ogarnietego warsztatu.

majdzio

Nowy
Punktów
0
Miasto
Przemysl
No ja wiem.Ale problem jest taki ze jestem w UK.I tutaj testowanie kosztuje za duzo.Ale byloby super jakbys mi wskazal gdzie i w ktorym miejscu mam szukac ten czujnik cisnienia na CR.I ten czujnik cisnienia spalin gdzie moze byc umieszczony.Moge podeslac zdjecia zrobione dzisiaj i byloby super jakbys wskazal ktory czujnik to ten do wymiany.

niuniek123

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
szczecin
\/czujnik ciśnienia spalin poznasz po 2 gumowych wężykach podłączonych do czujnika wielkości pudełka zapałek.a tak na marginesie to jak nie masz komputera to nic nie zrobisz .

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1752
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk

Do góry Bottom