• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

problem z Ecu Fiat Scudo silnik nie odpala 2.0 JTD RHZ 16V 2001r 110PS

• Thread starter Mattizlotaraczka
  • Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
M

Mattizlotaraczka

w moim poprzednim poscie ( zamknietym przez Miska ) opisywalem problem z uruchomieniem silnika.
Auto nadal nie odpalone.
Jest problem z Ecu.
Ecu wyjety z auta ( original ) ma staly blad o cisnieniu paliwa P1138, nie da sie go usunac bo ponoc procesor byl uszkodzony.
Zdobylem inny Ecu ( donor )
Zrobiony clon z oryginal na donor.
Nadal jest blad o cisnieniu paliwa na donor ecu
Ponoc donor ecu jako hardware is Ok. Zasugerowano mi ze software z original ecu ma problem.
Mam propozycje od magika od klonowania ecu, by zostawic eeprom software z original ecu, i wgrac z powrotem flash software z donor ecu.
czy ktos to robil ?

M

Mattizlotaraczka

Powiem tak ,odnosząc się do wcześniejszych zamkniętych przez miśka postów i czytając to ,stwierdzam fakt o twojej ograniczonej wiedzy o naprawie aut na etapie wymiany świec.
Po co chcesz to sprawdzać przecież wszyscy ci trombili a ty twierdziłeś że chodzi z plaka ,rozrząd sprawdzony ( czyli synchronizacja o którą mi chodziło) .
powiem tak komar, latasz i bzecys i gown...o z tego wynika. Nic nie pomozesz tylko krytykujesz.
Nie mowilem ze pali na plaku tylko ze zagaduje. wszyscy mowili co ? wez se poczytaj : bym rozkrecil pol auta. Nikt nie przyznawal racji ze to moze ecu, i wyszlo ze ecu po sprawdzone przez fachowcow a nie przez mechaniorow jak ty z miernikiem i grzechotka.
A ze rozrzad moze byc przestawiony, jakbys mi glaby powiedzieli ze taki Hdi tak ma ze kola zebate na walkach rozrzadu sie przesuwaja to bym uwierzyl. ale wy od dupy strony. temat was przerosl ale nikt sie nie przyzna ze nie wiem, bo kuswa wasz wacek jest krotszy niz 5 latka a ego wieksze niz Trumpa. to wez bzykaczu lec i bzycz gdzie indziej

Tyle, że ja "Chuckiem Norrisem" posiadając wiedzę, żarówkę, miernik, popycham sprawy do przodu biorąc za to kasę, a ty ją wydajesz na niepotrzebne czynności. Ile już wjeba#eś w tego gruza? 2 - 3 tyś? i od 300 godzin ślęczysz strzelając na oślep cwaniaczku cebulaczku
Temat cię przerósł, więc może trzeba coś robić na miarę swoich możliwości. Może czyszczenie rowów.
Wyświetl załącznik 25715
ty czak to go..no popychasz bo na spluczke nie masz, pewnie siedzisz w tym swoim grajdole i jak pajak polujesz na naiwniakow by ich naciac na 200 stowy za 3 min roboty. a go..no sie znasz.
Mechanicy ktorych znam maja zapisy na 2 tyg wprzod, zostawilem u nich ze 20 tysia w sumie i nadal bede. a drapihrusty jak ty to bym popedzil za ruska granice, i tam lec w nawalanki z klientami bo mowia ze cywilizacja sie konczy na Bugu. twoja wiedza jest na poziomie 1-szo klasisty zawodowki, a aspiracje masz jak dealer. no ale nie wyszlo ci w zyciu i frustrucje wywalasz na forum

tak teudny, ale taki jeden z 2-m matoly nie powiedza ze nie wiedza, tylko wala popeline i mysla ze sa kuswa madrzy. a tu moze byc 1-na a moze pare przyczyn. auto palilo na dotyk i przestalo. ja stawiam na ecu, jak wroci od fachowcow i bedzie paliwo dochodzic to dalej bede szukal, ale juz wiem co robic by z sensem szukac, a nie pierd....na zaroweczka szukac pradow bladzacych.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
620
Miasto
Radom
Ty naprawdę jesteś idiota. Mieszasz wszystkich z błotem co chcieli ci pomóc. Wylewasz żale, frustrując sie z byle powodu cebulaku z wadami rozumu.
Polecę ci na nerwice i debilizm lekarstwo
images(3).jpg

M

Mattizlotaraczka

Ty naprawdę jesteś idiota. Mieszasz wszystkich z błotem co chcieli ci pomóc. Wylewasz żale, frustrując sie z byle powodu cebulaku z wadami rozumu.
Polecę ci na nerwice i debilizm lekarstwo
Wyświetl załącznik 25718

nie wszystkich mieszam z blotem, ty frustratow wysmiewcow, ty do nich nalezysz.

tak sobie pochodzilem po watkach i to nie tylko moja opinia.
ot gnidy takie jak ty bez roboty, siedza na necie i pierdz..a na innych.
polecaj sobie co chcesz. ja ci polece wez swoj czerwony paszport i spadaj za wschodnia granice bo tam miejsce na takich naciagaczy jak ty ( nie ujmujac uczciwym ludziom bo tacy tez tam sa ).
w zasadzie to nie pomogles nic, i klientowi tez bys go..no pomogl szukajac to swoja zaroweczka, a dlatego bo masz malo klientow i glupi jestes jak but, jedno drugiego nie wyklucza.
Jakbym nie mial do czyniania z mechanikami od 35 lat to moze bym w twoje bajki uwierzyl. tacy jak ty slabi sa wszedzie bez wzgledu na kraj, i im glosniej skrzecza tym mniej potrafia. wrzucaj swoje fotki, widac twoj rozwoj umyslowy skonczyl sie na komiksach dla dzieci. zal dupe sciska ze inni maja co robic przy furach a ty nie.

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
620
Miasto
Radom
Co można zrobic z idiotą tylko go wyśmiać, no i dać kondona by się nie rozmnażał.
Paskudny robalu bez szkoły masz widocznie bardzo dużo czasu aby czytać moje wypowiedzi w rożnych tematach i zakładam ze czytająć ani jednej nie rozumies wiec o czym można z tobą pisac. Takich pajaców co tu po fotach wypisuja i się mądrza jest pełno, poza ich wysokim poziomem debilizmu nic nie wynika.
Pouczając mnie gdzie mam się wyprowadzic strzelasz sobie w kolano bo jak narazie to dzięki mojej pracy i innych normalnych ludzi opłacamy ci dostęp do opieki medycznej i zapomogi socjalnej.
Może i miałeś do czynienia z mechanikami ale niczego się od nich nie nauczyłeś i dlatego jestes dureń.
Nie wiem skad wysnuwasz wniosek że żal mi tego jak inni mają co robic przy furach. Chyba tu akurat opisałeś swój przykład bo utknąłeś na jednym raglu i tak się pierdoli#z z nim 3 miesiąc. Zmien moze zakres robót, zrób korekte lakieru, wypierz tapicerkę to bedzie wymagać mniej intesywnego myślenia.... a fekt bedzie widoczny od razu.

M

Mattizlotaraczka

Co można zrobic z idiotą tylko go wyśmiać, no i dać kondona by się nie rozmnażał.
Paskudny robalu bez szkoły masz widocznie bardzo dużo czasu aby czytać moje wypowiedzi w rożnych tematach i zakładam ze czytająć ani jednej nie rozumies wiec o czym można z tobą pisac. Takich pajaców co tu po fotach wypisuja i się mądrza jest pełno, poza ich wysokim poziomem debilizmu nic nie wynika.
Pouczając mnie gdzie mam się wyprowadzic strzelasz sobie w kolano bo jak narazie to dzięki mojej pracy i innych normalnych ludzi opłacamy ci dostęp do opieki medycznej i zapomogi socjalnej.
Może i miałeś do czynienia z mechanikami ale niczego się od nich nie nauczyłeś i dlatego jestes dureń.
Nie wiem skad wysnuwasz wniosek że żal mi tego jak inni mają co robic przy furach. Chyba tu akurat opisałeś swój przykład bo utknąłeś na jednym raglu i tak się pierdoli#z z nim 3 miesiąc. Zmien moze zakres robót, zrób korekte lakieru, wypierz tapicerkę to bedzie wymagać mniej intesywnego myślenia.... a fekt bedzie widoczny od razu.

Co mozna zrobic z dupkiem czakiem jak ty ? dac mu w nochala ale penie sie nie uda bo sie chowa za kurtyna netu. odwazny to on jest na necie tylko, jakby wyskoczyl na ulicy ze swoja gadka to by zaraz go zgasili. a tak taki matol wkleja te swoje obrazki i chce byc "aktywny" na forum, mozna nastepna gwiazke dostanie ? czasu mi dostatek, akurat robie w kompie w domciu w ciepelku i nie musze jak ty siedziec w niegrzewanej kanciapie i cekac na klienta zdesperowanego, bo inny to watpie czy da ci fure.
w kolano sobie nie strzelam, i nikomu nie mowie by sie wyprowadzil bo pol zycia sam mieszkam za granica i niejedno uslyszalem. ale jak cwaniaczek jak ty sie chwali wiedza i wyskakuje z zaroweczka i schemacikiem ( pewnie bezpiecznikow ) i wola 200 zl za 3 minuty to bym cie zapakowal do towarowego wagonu i wyslal jak najdalej.
moja opieka medyczna to placi twojej opiece medycznej jak z niej korzystam. co ja cio bede o opiece medycznej, pojecia nie masz tepaku co to jest opieka medyczna bo myslisz ze jak pojdziesz w radomiu do lekarza prywatnie to to jest opieka medyczna.
z mechanikami to mam do czynienia od malego i sie naogladalem, wielu umorusanych wiecej potrafi niz ci w wyprasowanych kombinezonach. ale trzeba byc czlowiekiem wpierw a nie kur..wa co nacina klientow na niby swoja wiedze.na niczym nie utknalem, bo to nie auto klienta, tylko moje robione w weekendy jak cieplo jest, bo akurat lubie grzebac w gratach, dzieki bogu odszedlem z branzy bo by mnie zajeba...ten zawod wiecznie pochylony albo z lapami w gorze.

Temat prosty, majster trudny :D
majster nie zna sie na kompach, bo zawsze mial starsze fury. a jak robil nowsze to z kompen nie bylo problemu. pytalem wielu mechanikow a co inny to inna opinia. a najlepiej jakby wymienic po kolei wszystko, to w koncu kiedys zapali

Swietny to tdi na starej pompie
tdi super, szczegolnie jak pojda ci wtryski. germani tak sobie wymyslili ze nie da sie regenerowac, ale nie ich brocha tylko polaczkow co sciagaja stare tdi w koncu :), jak chca tanio to niech placa

Niestety fiaty to graty. Ople hople a żaby to szkoda gadac. Audi rządzi hehe
moze i graty, na pewno nie trzymaja wartosci, ale na tym mi nie zalezy, w koncu w Polsce nie mieszkam :). auto kupilem za szybko, jako do roboty by bylo, ale odszedlem z branzy i robie na weekendy nad morze skoczyc mam 35 minut

Ostatnio edytowane przez moderatora:

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Nie mowilem ze pali na plaku tylko ze zagaduje. wszyscy mowili co ? wez se poczytaj : bym rozkrecil pol auta.
Inny znajomy mechanik mowil, robia tylko francuzy m. in 2.0 Hdi ktory jest odpowiednikiem mojego silnika jak moj 2.0 Jtd i musi palic na plaka, i rowno chodzic na plaku z minute, a moj nie pali na plaka, ale ja uzywalem easy start ktory jest za mocny.
Teraz moze byc problem mechaniczny ze zaplon sie przestawil, lub dzwigienka zaworu poszla, by sprawdzic kompresje ktora powie cos wiecej.

To twoje poprzednie wypociny : " ciekawe co teraz robi kompresja w tym silniku? pewnie siedzi, pali fajke i myśli, czy nie powinna być teraz przypadkiem w cylindrze i doprowadzać do zapłonu plaka.... :D"
ostatni cytat, odnosi się do mojego postu, w poprzednim temacie.
tak więc kolego nie pier...ol, bo o podstawach rozmowa była już na początku poprzedniego tematu założonego przez ciebie. ale ty tylko komputer i komputer :D

wlecze się ten twój temat, jak moda na sukces.

Status
Zamknięty.