Trzeba mieć sprzęt którym wpisujemy grubość klocków.
Same się zapowietrzyły?Zapowietrzone hamulce.
Mhm rozumie. Czyli sugerujesz się tym że jeśli mam mało postów bo założyłem wczoraj konto to jestem całkowicie zielony w sprawach mechaniki. Gratuluję, liczyłem na jakąś pomoc bo nie często się zdarza żeby nagle prawa i lewa strona hamulców zaczęła się mocno grzać,tymbardziej jeśli nie było kompletnie nic wcześniej ruszane Zobaczę może napisze jeszcze parę postów to się czegoś dowiem. PozdrawiamSądząc po ilości Twoich postów tak. Pytałeś o przyczynę - podałem.
Teraz miejsce na warsztat.
wychodzi na to, że tak.Czyli sugerujesz się tym że jeśli mam mało postów bo założyłem wczoraj konto to jestem całkowicie zielony w sprawach mechaniki.
Czy po uruchomieniu procedury wymiany klocków vcdesem, wciśnąłeś tłoczki czy wkręcałeś.Cześć panowie. Mam problem pewnego dnia zagrzały mi się tarcze z tyłu obydwie strony. Po tej sytuacji stwierdziłem że coś musi się tam dziać nie tak. Rozebrałem wymieniłem klocki na TRW bo stare były już i tak do wymiany. Wszystko zrobiłem przy pomocy vcds cofnięcie silniczków później cofnięcie tłoczków przyrządem i z powrotem wkręcenie silniczków vcdsem. Hamulce dalej się grzeją, tłoczki wcisnęły się bez problemu nie wiem co może być przyczyną tego że coś trzyma koło, możecie coś doradzić.?
No widzisz i tu wychodzi brak znajomości naprawy aut. Nie można wkręcać tylko wciskać jak przód. Odkręć odpowietrznik i małym śrubokrętem przekręć zaworek w środku o 90st. Wszystko wróci do normy.Wkręcałem
Automatyczne połączenie postów:
Ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie skoro problem wystąpił przed wymiana klocków. Wymieniłem klocki bo miałem nadzieję że może coś to da ale jak Się okazuje niekoniecznie. Przyczyna musi być gdzieś indziej.