• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z kess

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
Do odważnych świat należy... Jeden robi drugi leży...

Ja trzymam się zasady że prostownik na aku , laptop ma dach , i nie robię kompletnie nic podczas operacji Save/write ... Nawet nie oddycham. I póki co jest ok

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
no to panowie ostatnie pytanie przed brakiem oddychania w czasie wgrywania. Okazało się, że bmw miało błąd sterownika świec żarowych prawdopodobnie się zesrał. Mapa ECU była ściągnięta jak ten błąd istniał i taka mapa została przerobiona. Czy wgranie zmodyfikowanej mapy nie poczyni jakiś dodatkowych problemów.

Mankos1974

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Warm-maz.
nie poczyni - ale wywali Ci błędy które były i dodatkowo że wystąpiły braki komunikacji can sterownika silnika ze skrzynią i(lub) innymi sterownikami. Usuń błędy po wgraniu mapy i będzie ok ... no chyba że się ster zesra.. ale o tym już było wyżej więc nie ma co klawiszy strzępić.
Ps. Oczywiście znikną błędy komunikacji CAN to miałem na myśli a nie że zniknie błąd sterownika świec.

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
Tak dla rozwijania wątpliwości i aby inni mieli pogląd na całą sytuację. W razie uwalnia mam plik Total. Jego wgranie czy to przez obd lub na stole pozwala na powrót do stanu pierwotnego? Czyli wgranie i znowu jedziemy bez stresu?

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
Jak wystarczająco poruch. .... am :)Będzie miał ktoś problem jak ja to sobie poczytać będzie mógł. Wgrywam wgrywam

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
Poszło bez problemu aż się wystraszyłem że tak szybko.

Mankos1974

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Warm-maz.
A czy ty myślisz że wszyscy mają oryginały po kilkadziesiąt tysi - nie baw się w to bo widzę że przeraża Cię wtopa na parę stówek w sterownik uwalony. Jak pisali Ci wcześniej i oryginał uwali czasem sterownik, więc przestań panikować.

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
No jak nie jak każdy tu mówi że ori ma hehehe. Dobra nie pytam

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Czytaj/zapisuj i nie pierd.l!!! Dokup se k tag lub galarete

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
Galaretke mam już ale się zastanawiam czy jej nie spuszcze a wezmą k taga

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Zrobisz błąd. Ale twój wybór.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Zależy co za galeciaka ma. Jak z allegro za 400 to faktycznie lepiej pchać dalej

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
W tym Pugu EDC16? zrób po BDM i nie będziesz musiał dygać, ile to roboty stera otworzyć. G4 dość ładnie robi 16 po OBD CAN.

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
Dobiore k taga, zostawię galeciaka i myślę że trzema ruszę wszystko. Kess też ostatnio poległ na audi ecd15 nie zagrał stera komunikat że sterownik zabezpieczony galeciak dał radę. Idzie oszalec....

Do góry Bottom