• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z mechanikiem

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
pewnie ciągle wracał i za każdym razem ktoś coraz bardziej krzywdził auto.
klasyczny syndrom sztokholmski :D
Po prostu posłuchał się doradców z tego forum którzy mówili żeby nie robił sam tylko oddał mechanikowi, a jak coś nadal nie tak to oddać żeby poprawili bo od tego jest gwarancja i w końcu się uzbierało.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Po prostu posłuchał się doradców z tego forum którzy mówili żeby nie robił sam tylko oddał mechanikowi, a jak coś nadal nie tak to oddać żeby poprawili bo od tego jest gwarancja i w końcu się uzbierało.
Jak żyć panie prezydencie... Jak żyć

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Ja przestrzegam przed mechanikiem z Radziejów 88-200 Rolnicza 18. A.J.MOTORS.

1) Wyszczerbili mi młotkiem tarczę hamulcową (zamontowane nowe 1-miesiąc wcześniej). (nie poczuwali się do odpowiedzialności)

2) Spalili mi elektronikę od EGR (prawdopodobnie sprawdzając jej chłodniczkę zanurzając całość w wodzie).(nie poczuwali się do odpowiedzialności)

3) Montując turbo oddali mi samochód bez oleju w skrzyni biegów.(nie poczuwali się do odpowiedzialności)

4) Uszkodzili mi czujnik poziomowania zawieszenia. (nie poczuwali się do odpowiedzialności)

5) Rozpruli mi nowo zamontowaną poduszkę pneumatyczną zawieszenia (nie wiedzieli że podnosząc samochód trzeba wyłączyć pompowanie zawieszenia przyciskiem w bagażniku) (nie poczuwali się do odpowiedzialności)

6) Po kontroli szczelności wydechu oddali mi auto z wypiętą wtyczką z gruszki turbo. (nie poczuwali się do odpowiedzialności)

7) Za wymianę uszczelki pod głowicą zapłaciłem ok 2950zł. Dali mi dwa paragony na łączną sumę 2365,08+400=2765,08zł Więc czuję się oszukany. (urząd skarbowy pewnie też). (teraz nie odbiera telefonu)

8) Po odebraniu auta od mechanika (A.J.MOTORS.) chciałem z dziećmi wyjechać na urlop. Niestety auto tego samego dnia wyświetliło awarię i uszkodzenie EGR i poziomowania zawieszenia(uszkodzenie powstało w A.J.MOTORS.) Zirytowany tym wysłałem zdjęcia z awarią. Adam G. po moim tel. na drugi dzień naubliżał mi że zawracam mu d...e. I że mam się u niego nie pokazywać. (a co z gwarancją? za którą zapłaciłem słono). Nie poczuwa się do odpowiedzialności za usterki i zniszczenia które sam poczynił.

Czy tylko w sądzie mogę dochodzić swoich praw z takim "warsztatem" ?

Co ma turbo do oleju w skrzyni ?

Jak Ci mogli rozwalić poduszkę podnosząc auto ? kompresor w większości odpala na pracującym aucie
w Jeepie jedynie na sekundę się na postoju włącza ...układ przy wysokim ciśnieniu sam wyłącza kompresor

skoro podałeś nazwę warsztatu ....napisz też swoje dane , co to za auto ?

dostałeś paragon i dlaczego US czuje się oszukany ?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Jeśli by podnieśli auto to powietrze z miecha powinno zejść a nie napompować na max :bored:

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Mechanika na forum mechanicznym ma prawo tylko obsmarowywac inny mechanik zlodziej i alkoholik hehe.
Klienci nie mogą tego tu robic

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Nie wiem gdzie tu problem :) w dzisiejszych czasach można egzekwować gwarancję naprawy, po co się żalić na forum mechaników? Przecież żaden z nas nie pojedzie do niego zostawić auto na naprawę

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1402
Proponuję oddawać auta do naprawy 100% sprawne,nie będzie wtedy żadnych problemów z mechanikami, ewentualnie przekazywac informacje od a do z co jest w aucie nie sprawne i co ma mechanik zrobić.
Nie ma świętych mechaników i nie bronie tych typowych gamoni ale nie ma też świętych klientów naciągaczy cwaniaczków na darmowe naprawy którzy rosną w obecnym czasie jak grzyby po deszczu tylko że oni rosną cały rok a grzyby tylko przez chwilę
Sorki za słowa prawdy, pozdrawiam branże i uczciwych klientów tez bo są tacy.Szanujmy się wzajemnie.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Coraz częściej słyszę że do warsztatu trzeba się umówić na klika tygodni wcześniej, coraz mniej ludzi chce zakosztować tego miodu :) nadejdą jeszcze czasy kiedy będzie ich jeszcze mniej a wtedy skończy się marudzenie,

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Na dzień dobry to zły tytuł postu, bo problem nie z mechanikiem ale z autem. Nie podałeś szczegółów ale auto pewnie wielolatek , turbo nie było nowe ale z przelotem xxxxxx tyś km. więc ..... .To decyzja mechanika, który dotykał auta a my tylko czytamy o nim i to Twój ( nieobiektywny ? ) post . Porozmawiaj z mechanikiem, czekaj co będzie dalej. Pytanie dlaczego wybrałeś ten warsztat? Czymś się kierowałeś przecież. Ps. Dlaczego w niektórych użytkownikach forum tyle jadu i złośliwości i to w takim dniu jak dziś? 90 kilka procent to katolicy w tym kraju , podobno, trochę wstyd. Zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia. I to by było na tyle :)

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Arnold nie pieprz głupot.
W sadzie króluje forsa i kolesiostwo.
Klient jest malo wazny.
Dziwie sie ze opozycja broni tych skurw. nów a rządzący serwuja poje..ne zaostrzanie przepisow. A te ch.je w sadach sraja na wszystkich i robia pieniądz kosztem wszystkich frajerow

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Dziwie sie ze opozycja broni tych skurw. nów a rządzący serwuja poje..ne zaostrzanie przepisow. A te ch.je w sadach sraja na wszystkich i robia pieniądz kosztem wszystkich frajerow
Komuś muszą robić pod górkę :D sędziowie są nietykalni bo mają obcykane przepisy i mają szerokie plecy, widziałeś jak próbowali wysłać na emeryturę tą starą prukwę? Jak jej tam było? No i zmienili prawo wysłali ją w stan spoczynku a ona im pokazała gest Kozakiewicza :D

Do góry Bottom