• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z obrotami

Stachu1948

Początkujący
Punktów
1
Witam mam skode felicje rok 2000 silnik 1,3MPI samochód ma zamontowaną instalacje gazową. Mój problem polega na tym że przy ruszaniu obroty silnika spadają prawie do zera po czym po chwili silnik ma już powyżej 1000 obrotów i dzieje sié to tylko przy ruszaniu i to jest obojétne czy ruszam na benzynie czy na gazie jaka może by¢ tego przyczyna.

dolar444

Uczestnik
Punktów
0
moja sugestia. zaczął bym od wyczyszczenia silniczka krokowego i przepustnicy.

Stachu1948

Początkujący
Punktów
1
dzisiaj własnie byłem na warsztacie i umyłem silnik poniewaz mialem maly wyciek oleju z tym ze to raczej nie ma z tym nic wspólnego a wiecie może jaki koszt byłby czyszczenie tego silnika krokowego w okolicach katowic

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
na gazie i na benzynie jest tak samo ?

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
A JAK SKRĘCASZ KIEROWNICĄ DO OPORU TO OBROTY SPADAJĄ? LUB JAK WŁĄCZASZ ŚWIATŁA LUB JAKIEŚ ODBIORNIKI ELEKTRYCZNE TO NA CHWILE SPADAJĄ CI OBROTY ?

Stachu1948

Początkujący
Punktów
1
nie zauważyłem żeby cos takiego sie działo tylko i wyłącznie przy ruszaniu sie to dzieje a teraz po umyciu silnika coraz bardziej jest to odczuwalne. A jeszcze mam takie pytanie poza tematem jak skrecam kierownicą to tak jakby cos skrzypiało czy wiecie może co to może byc?

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
To bedziesz mial problem z masa gdzies, jesli nie masz tych objawow co wyzej ci napisalem to silniczek krokowy zostaw w spokoju, poszarp troche przewodami ktore widzisz na pracujacym silniku, moze akurat wylapiesz ten spadek obrotow.

Stachu1948

Początkujący
Punktów
1
pompa wspomagania to nie moze byc bo nie mam wspomagania no a co do oleju to moze byc mało bo tam po trochu mi wycieka a troche dawno nie dolewałem

Sprytek88

Nowy
Punktów
0
witam kto moze wiedziec od czego podczas jazdy obroty w vw polo skacza od 0-7000 i nim szarpie i pluje olejem na gaznik

Stachu1948

Początkujący
Punktów
1
a no niestety bez wspomagania a co do tych kabli to jeszcze nie sprawdzałem ale dobrze że napisałes bo czyszczenie silniczka krokowego kosztuje 70zl a po co wydawac na marne skoro to moze nie pomóc zobacze jutro i jak co to dam znac. A jesli chodzi o czyszczenie silnika krokowego to jaki srodek nadawal by sie do tego?

Stachu1948

Początkujący
Punktów
1
ruszanie kablami nic nie dało a teraz coraz bardziej daje sie odczuc te spadki obrotow a na dodatek teraz przy ruszaniu jak spadaja obroty prawie do zera ruszajac na sprzegle slychac jak skrzypi lub podobny dzwiek w kazdym razie nie przyjemy jest ten dzwiek oraz niepokojacy a silinika kkrokowego jeszcze nie wyczyscilem a moze to sprzeglo tez ma cos wspolnego z tym chociaz gdy je podnosze to tak przy podniesieniu z 3cm pedal sprzegla zaczyna auto ruszac

Do góry Bottom