• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

problem z odpalaniem golf 3 1.6 101km

Dareks1981

Bywalec
Punktów
0
witam.Mam problem z odpalaniem mojego golfa tzn.nie chce zapalic w ogole,silnik kreci i nie chce odpalic ,wczesniej było tak ze odpalal na chwile wchodzil na obroty i gasł,kupiłem nowa przepustnic e nic nie pomogło,wyczytałem ze to moze byc czujnik halla tez kupiłem i wymienilem ,wymieniłem cewke zapłonowa ,nowy palec i kopulke i tez nic to nie dalo teraz nawet nie odpala na chwileiskra jest paliwo podaje wiec nie wiem co mu dolega.Prosze o pomoc. Z gory serdecznie dziekuje

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
weź do pomocy drugą osobę i albo ty albo ktos niech psiknie plakiem albo samostartem w rurę filtra powietrza, a ty zakręcisz silnikiem i sprawdzisz czy pochodzi dłużej na tym plaku

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
plak - spray do nabłyszczania kokpitu w aucie, można stasowac zamiennie z samostartem albo nawet z lakierem do włosów :p

Dareks1981

Bywalec
Punktów
0
Byl u mnie elektromechanik i podłączył kompa i wyskoczył błąd że nie czyta kluczyka immo

Więc nie wiem co o tym myśleć

Czy to może być powód że niechce zapalić?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
:D myślałem o immo ale sie nie odzywałem bo zacząłeś z tym aparatem, zacznij od pętelki immo pod stacyjką, może kostka konektorowa nie kontaktuje

Dareks1981

Bywalec
Punktów
0
Ok zobaczę, ale z tego co pamiętam, to wymieniałem jakaś kostkę, bo nie łączyła podczas przekrecania kluczykiem, nawet rozrusznik wtedy nie kręcił, nie wiem czy to ta sama?

Dareks1981

Bywalec
Punktów
0
Witam.Mam problem z immo tzn. as auto odpala i gaśnie, byl elektryk i podłączył kompa i wyskoczył blad że immo nie czyta klucza

Dareks1981

Bywalec
Punktów
0
Witam.Mam problem z immo tzn. as auto odpala i gaśnie, byl elektryk i podłączył kompa i wyskoczył blad że immo nie czyta klucza

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
nie czyta klucza przyczyn jest kilka kluczyk(pestka w kluczyku) był poddany działaniu silnego pola elektromagnetycznego,centralka immo walnięta albo połaczenia z nią(znajduje się pod tab.rozdzielczą) pętla na stacyjce uszkodzona,spróbuj podać wyższe napięcie z prostownika(mocny prostownik z możliwością regulacji np BESTER HERKULES) około 14-14,5 volta jeżeli zapali tzn że przy zapalaniu masz spory spadek napięcia i immo nie reaguje napisz czy pomogło jak pomoże to napiszę co dalej trzeba zrobić

Dareks1981

Bywalec
Punktów
0
tak zgadza sie nie czyta kluczyka,podmienilem immo od innego golfa wraz z kluczykiem i tez to samo odpala na chwilke i gasnie,był podłaczony prostownik i tez to nie pomogło,kolega mi mowil ze trzeba wgrac w komputer ten nowy kluczyk

Do góry Bottom