• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

problem z odpalaniem golf 3 1.6 101km

Dareks1981

Bywalec
Punktów
0
witam.Mam problem z odpalaniem mojego golfa tzn.nie chce zapalic w ogole,silnik kreci i nie chce odpalic ,wczesniej było tak ze odpalal na chwile wchodzil na obroty i gasł,kupiłem nowa przepustnic e nic nie pomogło,wyczytałem ze to moze byc czujnik halla tez kupiłem i wymienilem ,wymieniłem cewke zapłonowa ,nowy palec i kopulke i tez nic to nie dalo teraz nawet nie odpala na chwileiskra jest paliwo podaje wiec nie wiem co mu dolega.Prosze o pomoc. Z gory serdecznie dziekuje

Dareks1981

Bywalec
Punktów
0
tez jest

tylko nie wiem dokładnie czy jest dobry zaplon tak mi sie wydaje,bo wyciagałem aparat zeby wymienic czujnik halla

Dareks1981

Bywalec
Punktów
0
tak iskra jest, zmieniem czujnik halla na nowy i tez nie chce odpalic,był mechanik u mnie i ustawił zapłon i powiedzial ze aparat zapłonowy jest do wymiany ze po ustawieniu parametrow zaplonu gubi ustawione parametry podczas proby uruchamiania silnika

Dareks1981

Bywalec
Punktów
0
kupiłem nowy aparat zapłonowy i nic,tylko zauwazyłem ze jak zdejme wtyczke od czujnika temperatury to chce zapalic ale nie zapali

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
nie wiem czy wiesz ale w tym silniku aparat jest napędzany kołem zębatym na rozrządzie, tu masz schemat ustawienia:
golf3.JPG

Dareks1981

Bywalec
Punktów
0
wzciagnalem go i włozyłem na to samo miejsce nowy nie przekrecałem silnikiem,wiec powinno byc dobrze tak mi sie wydaje,a mechanik ustawial zapłon za pomocą lampy stroboskopowej,tylko jedno mnie zastanawia,dlaczego po zdjeciu wtyczki od czujnika temperatury tego cztero-pinowego,tak jakby chcial zapalic ale nie chce

Dareks1981

Bywalec
Punktów
0
co trzeba poprawic ustawienie rozrzadu?Dlaczego?Nic z rozrzadem nie było robione

chciałbym prosic o schemat ustawienia rozrządu

Dareks1981

Bywalec
Punktów
0
Po pierwsze skoro jest to rozrząd to czemu, po ustawieniu według tego schematu nie chce odpalić? Tylko odpala na chwilę?

Do góry Bottom