• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z odpalaniem nissan primera p11 lift 2.0 (140KM)

Gustlik0

Uczestnik
Punktów
0
Witam mam mianowicie następujący problem w autku Nissan Primera p11 wersja po lifcie 2.0L (140km) Benzyna kod silnika 20srde czy jakoś tak:D
Mianowicie Problem jest taki że gdy posiadam mniej benzyny niż pół zbiornika paliwa auto coraz gorzej odpala gdy wskaźnik zbliża się do rezerwy jest normalnie tragedia. Nieważne czy jest ciepło czy zimno na dworze nieważne czy silnik jest ciepły zimny jest problem z odpaleniem. Jesli zatankuje powyżej pół zbiornika auto odpala normalnie.Dodam ze auto jak juz odpali to normalnie jedzie moge dojechac do rezerwy i nei ma żadnych objawów niepokojących

Wymieniłem następujące rzeczy:
-Pompa Paliwa wraz z nowym filterkiem przy pompie (taka siatka)
-Przewody miedzy koszem a podstawa pompy paliwa
-filtr paliwa
-regulator ciśnienia paliwa
-listwa wtryskowa
-wtryski
-zbiornik paliwa czysty
-wypiąłem pochłaniacz oparów paliwa bez zmian
-odkręciłem i jeździłem bez korka wlewu paliwa nic nie dało

Gustlik0

Uczestnik
Punktów
0
Uklad zaailania jest z powrotem. a.co wezykow napisalem zetym w, baku te wezyki wymienilem na nowe bo stare byly plastikowe. wsadzilem gumkwe i, sa szczelne

Dzisiaj go zatankowalem do polowy zbiornika odpala normalnie

Gustlik0

Uczestnik
Punktów
0
To nie to to nie od przeplywu pompa w paliwie tonie doslownie odkteciledekiel z pompy i uruchomilem auto nie widzialem by gdzies paliwo uciekalo

sevooo

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Bristol
To nie jak jest dużo paliwa ale jak masz rezerwę i nie pali zobacz co się dzieje w baku. Jak pompa zanużona to bedzie tłoczyc. Z objawów które opisujesz to nic innego nie może być przyczyną usterki jak utrata ciśnienia i to już w koszu pompy paliwowej

Do góry Bottom