• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z paliwem Wv T5 1.9 TDI

MassaNo

Nowy
Punktów
0
Miasto
STOKMARKNES
Witam serdecznie .
Proszę o pomoc w doradztwie
Otóż pacjent Wv T5 Transporter 1.9 TDI AXB
po nocy paliwo się cofa i nie wiem dlaczego ,
zmienione podkładki wraz z uszczelkami na pompkach , nowa pompa vacum wczoraj zmieniłem pompę w zbiorniku już był czas nowy filtr paliwa dziś rano to samo już nie wiem gdzie szukać .

proszę co można by jeszcze sprawdzić
dziękuję za wszelkie wskazówki pozdrawiam .:(:(

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Wszystko przez przyciąganie ziemskie...musi być za mocne tam gdzie parkujesz i wyciąga ci paliwo z wtrysków...a być może nawet z kompresją w cylindrach...:)
Jedynym lekarstwem na to jest parkować tak aby tył ze zbiornikiem był wyżej niż przód z silnikiem...wtedy paliwo będzie się cofać ze zbiornika do wtrysków i wszystko będzie ok...:)

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
469
Miasto
PLE
Jestes pewien że paliwo schodzi? Zrób jak kolega wyżej rzecze. Zaparkuj dupa do góry i się upewniszczy to zapowietrzanie. Jeśli wszystko zrpbione poprawnie to czapkę z głowy i do naprawy głowica. Tulejowanie gniazd.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
na zimę to zły pomysł, bo jak śnieg popada to co z tego że odpali jak nie ruszy
chyba że to syncro

MassaNo

Nowy
Punktów
0
Miasto
STOKMARKNES
Tak pompa wymieniona nawet opiłki były na Dolnym filtrze od spodu dziś sprawdzę zaparkowałem tyłem do góry czyli silnik jest niżej od zbiornika.

MassaNo

Nowy
Punktów
0
Miasto
STOKMARKNES
Właśnie jestem po próbie gdzie auto było zaparkowane tyłem pod górkę i zapaliło lepiej
Jakieś propozycje?

Do góry Bottom