• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z turbiną!

Makary96

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Drelów
Cześć.!;) Mam pytanie w sprawie Octavi 1 1,9TDI 110koni :)Więc tak odpalę auto i chodzi jakby na 3 cylindrach i kopci oraz przycina mi się turbina podczas jazdy po prostu jak by przeładowało mi turbinę. Byłem podłączyć auto pod komputer i wyskoczył błąd 4626 więc poczytałem żeby wymienić zawór n75 wymieniłem i nadal to samo. Co to może być? :mad::mad:

Tutaj link do filmiku:

Makary96

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Drelów
Auto odebrałem od mechanika 2 tygodnie temu mówił,że czyścił turbinę i powinno być ok a tu nanic... Ha ha dzięki za porządną rade

Makary96

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Drelów
Przegląd parametrów rzeczywistych nic nie da bo turbina sie zawiesza! Po prostu wyskoczył blad 4626 jak podpiął komputer. I mi chodzi co trzeba robić żeby ten błąd zniknął wymieniłem czujnik n75 i nic co może być następne?

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Skoro nie masz o tym pojęcia, radzę jechać do specjalisty... Sam i tak niczego nie zrobisz bez narzędzi i wiedzy.
A za rękę nikt nie będzie Cie prowadził...
Gruszkę od turbo masz przy turbinie. A turbinę z tyłu...

Makary96

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Drelów
Sory moja wina... Znalazłem turbinę i ruszałem tym rdzeniem w gruszce to jest tylko 2mm zapchana konkretnie czyszczenie mnie czeka

Makary96

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Drelów
Nie no zaprowadzę do drugiego mechanika. Sory za zamęt z mojej strony ale tak to już jest ja się nie zna.. Dziękuję za zainteresowanie Pozdro..

Fornax

SuperMechanior
Punktów
11
Podepnę się do tematu..
Zdjęcie trochę słabe ale na dniach muszę wyczyścić turbo bo widzę sporo nagaru a nikt tego nigdy nie robił.
Silnik 1.9 TDI ATD z roku 2001. Nie wiem czy wycieki z turbo muszę sprawdzić - jak uważacie?

Makary96

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Drelów
cześć wiesz co u mnie to była wina turbiny nie dość,że byla zapieczona kierowniczka to i miała bardzo duże luzy. Wymieniłem na używana i teraz szafa gra komoda tańczy.. jestem zadowolony z naprawy bo w końcu wiem co to znaczy jazda

Do góry Bottom