• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z volvo

buba1978

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wołów
Witam ma problem z volvo v50 2,0D , problem polega na tym ze nie odpala po remoncie silnika . Nie jestem pewny ustawienia walkow rozrzadu a nigdzie nie moge znalezc jak maja byc ustawione ,jesli ma ktos jakis schemat jak je ustawic to bardzo prosze o pomoc sinik to 2,0-16V D 136KM

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
problem polega na tym ze nie odpala po remoncie silnika
I co wróżbity szukasz co ci powie co żeś tam namieszał ,,remontując,, ten motor???:bored::shifty:

Nie jestem pewny ustawienia walkow rozrzadu a nigdzie nie moge znalezc jak maja byc ustawione
To się tak spytam: chwyciłeś się za remont silnika nie posiadając podstawowej literatury???:bored::woot:
I jeszcze powiedz, że rozrząd ustawiałeś na pałę lub tzw. ,,majsterskie oko,,:eek::wideyed:

Git fachura....:rolleyes::D

Ostatnia edycja:

buba1978

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wołów
Widzę że nie znajdzie sie nikt normalny żeby pomoc .

Schemat ustawienia rozrzadu mam . Rozrzad ustawiony jak w opisie ale moglem zle ustawic walki i tu jest problem . Tylko prosze o konkrety a nie o krytyke i nasmiewanie

Ostatnia edycja:

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
jeśli masz schemat rozrządu, to jak mogeś źle ustawić wałki?? a nie zamieniłeś ssącego z wydechowym?
Nie zapomniał pomalować.:)
Widzę że nie znajdzie sie nikt normalny żeby pomoc .

Schemat ustawienia rozrzadu mam . Rozrzad ustawiony jak w opisie ale moglem zle ustawic walki i tu jest problem . Tylko prosze o konkrety a nie o krytyke i nasmiewanie
nie dziw się reakcji kolegów, bierzesz się za coś o czym nie masz pojęcia.poproś mechanika bo będzie powtórka z rozrywki. Albo już jest

Ostatnia edycja:

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory

Jeżeli to ten silnik to nie wiem co tam można w rozrządzie pomylić.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Jeszcze pytanie czy nie zapowietrzył się. A volvo luuuubi :)

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
A wiesz co autor tam nagrzebal i co zrobił a czego nie? Sądząc po nicku, 39-cio latek powinien być bardziej rzeczowy i opisać problem dokładnie zaczynając od sprawdzonych rzeczy.

buba1978

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wołów
Zapowietrzony na pewno bedzie ale chodzilo mi wlasnie o ten schemat tego lancuszka bo pewnie tu sie pomylilem ale nie myli sie ten co nic nie robi

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
My tu gadu-gadu a autor przysłowiowo na śliwki poszedł .
autor założył pewnie podobny temat, na 35 forach i teraz sprawdza, co się dzieje na wszystkich. nie jestem tu długo, ale zauważyłem, że loguje się tu dużo "pytajników". 30% to pytanie z doopy, 30% pytania ludzi co nie wiedzą jak działa silnik, a 40% to jednorazówki typu " poproszę kod do radia".

buba1978

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wołów
Zamiast pisac bzdury napialbys cos na temat ,wiec nie pisz jak nic nie wiesz i nie chcesz pomoc

dartech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
157
Miasto
Årdalstangen
strasznie tu nerwowo :)
sprawdz ustawienia walkow i sygnal z walu tego "volvogeota" i daj znac ;)

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Chłopie, dam sobie rękę uciąć, że wszyscy tu (w tym temacie)udzielający się ustawili by rozrząd nawet jak by tam nie było żadnych znaków- po prostu kłania się znajomość budowy oraz zasady działania silnika ZS- może nie było by to co do stopnia, ale silnik by odpalał i pracował.:shifty:

Zamiast pisac bzdury napialbys cos na temat ,wiec nie pisz jak nic nie wiesz i nie chcesz pomoc

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Zamiast pisac bzdury napialbys cos na temat
a więc piszę: jak coś zjeebałeś to się przyznaj do tego. jak coś zjeebałeś a nie wiesz co, to po co się brałeś za robotę. ustawiłeś wszystko jak w schemacie a nie masz pewności co do ustawienia wałków?? naprawde?
problem polega na tym ze nie odpala po remoncie
ojej, nie może być.
strasznie tu nerwowo :)
wręcz przeciwnie, bawią mnie takie tematy. :)
Chłopie, dam sobie rękę uciąć, że wszyscy tu (w tym temacie)udzielający się ustawili by rozrząd nawet jak by tam nie było żadnych znaków
ooo właśnie o to mi chodzi. to nie jest prom kosmiczny. tu wystarczu pomyśleć i zrobić (szczególnie, jeśli ma się schemat :)) więc kolego buba, nie nerwujsja, pomyśl i zrób :cool:

Do góry Bottom