• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Program komputerowy do prowadzenia warsztatu samochodowego

P

PogotowieSamochodoweUK

No panowie, to juz nie moge zatrudnic sekretarki z fajnym tylkiem, to po co ja warsztat zakładam? pokazywac tutaj zdjecia swoich:) pozdrawiam i dziękuje za rady, jednak spróbuje jakiś program a sekretarkę w ogóle sobie odpuszcze:) przynajmniej narazie.

Zdjecia sekretarek?:D

Krystian72

Początkujący
Punktów
1
Miasto
wrocław
a pokazesz swoja ja Ci zaraz pokaze moje marzenia:p jak nas admin nie pogoni:p

słuchajcie a moze zrobimy jakis konkurs na najpiekniejsza sekretarke. Zartuje oczywiscie na najfajniejszy warsztat, bedzie mozna sie pochwalic co sie ma troche pooceniac, moze jakies rady uslyszec, co wy na to??

P

PogotowieSamochodoweUK

Nie widze sensu bo jedni lubia wymieniac, odswierzac, lubia markowe wynalazki do wszystkiego, a inni maja swoj ukochany mlotek i go rok w rok szczotka druciana pucuja, zmieniaja trzonek i poletuja;)

Jesliw iesz o co mi chodzi.... warsztat warsztatowi nie rowny, ale dobry spec mlotkiem i srubokretem wiecej zdziala niz kiepski majster porzednie wypozarzonym warsztatem;)
No i inna sprawa to to co kto robi, zapewne nie wielu z nas robi wszystko tak wiec i narzedzi do wszystkiego nie mamy.

Krystian72

Początkujący
Punktów
1
Miasto
wrocław
wiesz ale dobry kiepski majster z piekna sekretarka znajdzie wiecej klientow niz dobry ze starym mlotkiem:p

P

PogotowieSamochodoweUK

NO to fakt, sekretarka z tego powodu musi byc dobra co by przyciagala klientow chetnych zostawic kase.

vitorio

SuperMechanior
Punktów
10
Program"warsztat JZK" to program najgorszy jaki dotychczas spotkałem. Po rezygnacji z dalszego korzystania i nie wykupieniu licencji na bieżąco, nasza baza wstecz jest diabła warta. Więc będzie problem do 5 lat. Tak więc aby cokolwiek wyjaśnić w urzędach jest problem. Ponadto jest to program typu 3w1.
Tutaj jest bardzo dobry program do kompleksowej obsługi warsztatu samochodowego /nie znam obecnej ceny, ale współpracował on kiedyś z cennikiem i katalogiem Inter Cars.
Oto link: http://www.algorytm.pl/.
Jak znajdę drugi f-rmy z Katowic , to podam link.
Oto link : Warsztat NS f-rmy Net System - http://www.netsystem.info.pl/produkt/20

Krystian72

Początkujący
Punktów
1
Miasto
wrocław
vitorio ja sie zastanawialem nad algorytmem, ale nie przekonala mnie cena i te dodatkowe oplaty, aktualizacja plus iles tam, obsluga technicza plus iles, i tak wychodzi ze musialbym zaplacic kolo 1 tysiaca zlotych. Poza tym jest troche tak jak z JZK- kupe funkcji, ale nieprzydatnych dla warsztatu tylko dla jakis ogromnych firm. Ja nie musze doktoratu robic z obslugi, ja chce wlaczyc, zrobic i zeby bylo git:)

mechanikus

Początkujący
Punktów
2
kilka dni temu uslyszalem, ze mechanicy to tluki bo sie zatrzymali na czasach komuny i nie potrafia dobrze z kompa korzystac, to ja mowie- pan zobaczy jak my doskonale sie na forum komunikujemy. to koles sie zamknal. Krystian zgodze sie z Toba, ze nas czesto firmy produkujace programy traktuja troche po macoszemu, robi sie jakies wygibasy, funkcje i pierdoly niewiadomo dla kogo. Mnie to zawsze razilo, ze nie mozna czegos malo skomplikowanego zrobic, dlatego ten program Warsztat24 to mnie troche zaciekawil, ale czekam na jakies opinie, zeby wiedziec czy warto w to isc.

P

PogotowieSamochodoweUK

Panowie, a moze w jednym nowym temacie zbierzmy nasze wymagania co do programu, nastepnie znajdzmy jakiegos goscia co pisze programy, zrobmy zrzutke i on nam napisze to co chcemy;)

Krystian72

Początkujący
Punktów
1
Miasto
wrocław
a ja myslalem, że to ja spac nie moge:) a Tu kolega z pogotowania to dopiero nocny marek. Ja sie chetnie zrzuce, ale powiem Tobie ze juz nie trzeba nawet szukac kto nam moze to zrobic:)

P

PogotowieSamochodoweUK

No ja to roznie, czasem mam 2h wolne rano, czasem w srodku dnia, a czasami jak latam po klientach to zjezdzam do domu dopiero o 20 i tak o 1 w nocy dzien koncze:(
Bo to chyba najtansza i najlepsze opcja. Ktos kto pisze programy napewno chetnie zarobi, a program tego typu jest prosty jak strona internetowa wiec nie powinien to byc majatek, moze ze 2-4 tys zl(jak na moje oko) wiec jak bysmy sie w 10-20 osob zrzucili to bylo by jak za darmo.

Krystian72

Początkujący
Punktów
1
Miasto
wrocław
Sprawdzałeś ten program Warsztat24? ttuaj masz strone: http://www.computer-expert.pl/program-warsztat24, koszt programu mnie bardzo mocno przekonał bo to ok 300 zł z vat. Tak jak pisaliscie wczesniej czy warto czy nie w ogole w taki program isc, to ja tez myslalem, bo patrzylem na te rozne programy a tam kupa funkcji niepotrzebnych i duzo trzeba wlozyc pieniędzy.

Powiem Tobie, ze ten chłopak co zrobił ten program ma też fajne podejście do klienta, bo jest nastawiony na to, że można jakieś ulepszenia wprowadzić jak byś coś potrzebował, i to mi sie podoba nie tworzenie programow co to w ogole nie patrza co to ludziom jest potrzebne. Bulisz kase a potem nie wiesz co z tym g... zrobic.

To ma spelniac swoje funkcje a nie byc 5w1 a tak naprawde ani 5 ani 1. zobacz sobie tam nawet mozesz takie demo przejrzec.

ty dluzej siedzisz na pewno niz ja w tym biznesie jakbys cos dostrzegl co bys zmienil w tym programie to pisz, moze zrobimy naprawde jakas zrzutke i cos jeszcze wytargujemy, zeby dalo sie zmienic w tym programie

mam nadzieje ze nie jestes zly ze wtargnalem na twoj temat o linkach do instrukcji obsługi samochodowych radio, ale chce cos tez pomóc a nie tylko obijas sie na tym forum i korzystac z pracy innych

vitorio

SuperMechanior
Punktów
10
Warsztat NS to koszt niższy od 300,00 PLN i licencja dożywotnia. Można pobrać demo i popróbować. warsztat NS.png

Krystian72

Początkujący
Punktów
1
Miasto
wrocław
vario dobrze ze na ten program zwrociles uwage, bo ja na niego tez patrzylem, na wszystko co sie dalo patrzylem, bo szkoda kase wydawac jak trzeba na wszystko sie teraz napocic. Na polu boju zostaly wlasnie te 2 programy. Warsztat24 i NS- oba tanie i bez zadnego licencjonowania na iles tam czasu.

Nie spodobalo mi sie w ogole wyglad w tym ns, bo to jakies takie malo przejrzyste i siermiezne ( to oczywiscie moje zdanie, kazdemu co innego sie spodoba) w tym warsztat nie musze gdzies szukac, grzebac jakos mniej sie gubie.

Ale to nieistotne, bo zdecydowalo jedno. Niby pierdola ale mi sie podoba- ten system sms. Nie przetstowalem jeszcze, ale jak bedzie dzialalo to mi sie to b. podoba.

Bo mozemy teraz gadac co sie chce, ale do klienta teraz, żeby był zadowlony to niedlugo trzeba bedzie z perskim dywanem wychodzic. Trzeba dogadzac.

ten system to taki patent jak juz w niektorych branzach sie robi. zamawiasz usluge, produkt i potem nie musisz sie martwic i wydzwaniac czy to juz gotowe wszystko, tylko przysylaja informacje- gotowe do odbioru i czlowiek jakos inaczej czuje sie traktowany.

O klienta dzis trzeba dbac, korzystac z wszystkich zrodel i mozliwosci

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl

jbr

Nowy
Punktów
0
Miasto
Bielsko-Biała
www.jbr.pl
Za Panów pozwoleniem odświeżę temat.
Reprezentuję firmę J.B.R. Rogowiec z Bielska-Białej.
Jesteśmy producentem oprogramowania DMS JBR dla Autoryzowanych Stacji Obsługi, które z powodzeniem jest wykorzystywane do obsługi niewielkich warsztatów.

Wybór ważniejszych funkcji:
  • Pełna obsługa serwisu mechanicznego i blacharsko-lakierniczego
  • Pełna obsługa magazynu części zamiennych
  • Stacja Kontroli Pojazdów
  • Wypożyczalnia pojazdów
  • Rozrachunki (Kasa – Bank)
  • Sprzedaż pozostała
  • CRM
  • Komunikacja z systemami Finansowo – Księgowymi
  • Depozyt opon
  • Rejestrator czasu pracy
  • Elektroniczny harmonogram pracy serwisu