ŻonaMechanika
Uczestnik
Witam serdecznie.
Mam nadzieje,że ktoś mi odpowie na szereg moich pytań.
Mój maż w końcu stwierdził,że zakładamy działalność,tylko schody zaczęły się już od początku.
Nie ukrywam ,że on i urzędy to nie idą w parze
Jest typowym mechanikiem ,jak robi to robi raczej nie lubi być odciągany.
Więc wszystkie sprawy papierkowe będę zajmowała się ja.Więc przejdę do sedna sprawy.
Mobilny serwis samochodowy 24 h , chce założyć u nas takiego nie ma żadnego. Ma kontakty i wjazd na autostradę (już jeździ tak jakiś czas z wujkiem) podpisze umowę on tylko najpierw działalność . Pytanko ryczałt 8,5 % taki ja myślę . Nic nie będzie sprzedawał ( i tu kolejne pytanie czy ja jako żonka ;D Mogę sprzedawać części samochodowe ,czy to się jakoś gryzie ? )
Mały ZUS jest ,przez 2 lata ? Po tym czasie wskakuję się na duży automatycznie ?
Księgowością będę się zajmowała,więc naprawdę proszę o rady. Bo trochę to przeraża mnie.
Z tego co ustaliłam kasę fiskalną na bank będzie musiał mieć.
Te 20 tyś to on ma mieć miesięcznie czy rocznie ? Bo się zgubiłam
A autko myślimy o berlingo ,bo tak na początek pasuje chyba?
A jeszcze jedno czy może on mnie zatrudnić ,na umowę na zlecenie ?
Mąż dostał propozycje robienia samochodów w ubezpieczalni . Może ktoś się w tym orientuję. Bo szczerze nie zrozumiałam, tego co oferował nam Pan z ubezpieczalni ,będzie podsyłał nam klientów ?
Pozdrawiam
Mam nadzieje,że ktoś mi odpowie na szereg moich pytań.
Mój maż w końcu stwierdził,że zakładamy działalność,tylko schody zaczęły się już od początku.
Nie ukrywam ,że on i urzędy to nie idą w parze
Jest typowym mechanikiem ,jak robi to robi raczej nie lubi być odciągany.Więc wszystkie sprawy papierkowe będę zajmowała się ja.Więc przejdę do sedna sprawy.
Mobilny serwis samochodowy 24 h , chce założyć u nas takiego nie ma żadnego. Ma kontakty i wjazd na autostradę (już jeździ tak jakiś czas z wujkiem) podpisze umowę on tylko najpierw działalność . Pytanko ryczałt 8,5 % taki ja myślę . Nic nie będzie sprzedawał ( i tu kolejne pytanie czy ja jako żonka ;D Mogę sprzedawać części samochodowe ,czy to się jakoś gryzie ? )
Mały ZUS jest ,przez 2 lata ? Po tym czasie wskakuję się na duży automatycznie ?
Księgowością będę się zajmowała,więc naprawdę proszę o rady. Bo trochę to przeraża mnie.
Z tego co ustaliłam kasę fiskalną na bank będzie musiał mieć.
Te 20 tyś to on ma mieć miesięcznie czy rocznie ? Bo się zgubiłam
A autko myślimy o berlingo ,bo tak na początek pasuje chyba?
A jeszcze jedno czy może on mnie zatrudnić ,na umowę na zlecenie ?
Mąż dostał propozycje robienia samochodów w ubezpieczalni . Może ktoś się w tym orientuję. Bo szczerze nie zrozumiałam, tego co oferował nam Pan z ubezpieczalni ,będzie podsyłał nam klientów ?
Pozdrawiam
Ostatnia edycja:
. Znajdż sobie księgową i po problemie. Wszystko ci wytłumaczy i założy działalność. A i watro pomyśleć o dofinansowaniu skoro to pierwsza działalność. Biznes plan mogę ci podesłać.