Jakiś rok temu miałem okazję kupić parę kompletów opon w "D" i niemiaszek zaprowadził mnie do takiego magazynu/przechowalni.Nie było to coś ogromnie ale małe też nie było.I tak jak ktoś wyżej pisał wszystko na regałach poopisywane łącznie z datą pierwszego dnia magazynowania.Idąc dalej zwróciłem uwagę,że część opon jest zapakowana w białe tradycyjne worki foliowe a druga część w worki koloru grafitowego.Zapytałem Niemca o co w tym chodzi i mi wyjaśnił.
Grafitowe worki są z jakiegoś tworzywa specjalne do przechowywania opon,nie przepuszczają promieni słonecznych i .... i tam takie teorie.Ale najciekawszą rzeczą w tych workach jest to,że jak ktoś chce przechować opony np.na zimę dostaje/kupuje taki worek i on jest na zasadzie "bezpiecznej koperty" czyli gostek wkłada komplet opon do worka zakleja go i właściciel wpisuje datę,rozmiar...podpis itp. na wieczku worka oraz na samym worku po czym worek gostek zakleja odrywa część z wieczka dla właściciela i to jest jego gwarancją iż to są jego opony.
Uwierzcie mi kupiłem 4 czy 5 kompletów opon/kół osobiście rozrywałem te worki i stwierdzam,że nikt nie jest w stanie otworzyć takiego worka bez śladów.Także pomyłka czy głupie gadanie "to nie są moje opony/koła" wykluczona.Bezpieczny klient i bezpieczny magazynier

ot tak

Trochę zawiłe ale myślę,że da się zrozumieć