• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Przeskoczył Rozrząd Peugot 206 2.0 s16

kamilekk93

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Radomsko
Witam serdecznie mam do państwa pytanie wczoraj podczas powolnej jazdy drogą osiedlową auto nagle zgasło mysłałem iż noga mi się zsuneła ze sprzęgła podczas zmiany biegu auto zapaliło pojechałem dalej kilka metrów nagle zgasło podczas próby uruchomienia auto zachowuję się tak jak by nie miało kompresji znajomy mechanik podjechał na szybko stwierdził wstępnie iż mógł przeskoczyć pasek rozumiem iż mogło dojśc do uszkodzenia zaworów?Po podlączeniu auta pod komputer wyskoczył mi błąd P0108 Sygnał z czujnika Map za wysoki Błąd P0341 Nieprawidłowy sygnał z czujnika wałka rozrządu czy to prawdopodobnie rozrząd przekoczył wiem iż bez rozbiórki nic nie da się stwierdzić jednak mechanik będzie mógł dopiero bliżej zobaczyć po nowym roku po uchyleniu lekko pokrywy rozrządu pasek wydaję się być na miejscu więc raczej nie zerwało go do końca.Bardzo dziękuje za wszystkie podpowiedzi i Sugestie Pozdrawiam Serdecznie.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1664
Chciał na szybko zerknąc jak wygląda pasek skoro i tak do wyrzucenia dlatego po zdjęciu go zobaczył uszkodzony jeden ząb pozatym pasek wyglądał na cały reszta się okaże jak już u siebie zdejmie osłony

Raczej ty chciałeś :)
Mechanik to miał pewnie wywalone na to. Ot szesnasty rozrząd w tym tygodniu. A to dopiero wtorek...

Szkoda, że pasek jest zdjęty. Bo teraz nie można sprawdzić czy coś przeskoczyło.

kamilekk93

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Radomsko
Raczej ty chciałeś :)
Mechanik to miał pewnie wywalone na to. Ot szesnasty rozrząd w tym tygodniu. A to dopiero wtorek...

Szkoda, że pasek jest zdjęty. Bo teraz nie można sprawdzić czy coś przeskoczyło.
Hehe naprawde nie ja chciałem nie odwazył bym sie go zdejmować sam sciągnał.:) staram sie czekać spokojnie jak auto pojedzie do niego i na dalszą diagnoze na chwilę obecną zakupiłem tylko nowy zestaw rozrządu firmy INA

kamilekk93

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Radomsko
Witam ponownie otóz w końcu po długim wyczekiwaniu mechanik zabrał się za dokładne oględziny auta okazało się iż napinacz paska wielorowkowego był uszkodzony strzępy paska dostały się do rozrządu i pasek przeskoczył sam pasek rozrządy gdyby nie to uszkodzenie nie wyglądał zle.Nowy rozrząd został zalozony ustawiony po kreceniu recznie brak kompresji we wtorek została zrzucona głowica z tego co pamietam pogięte wszystkie zawory ssące wydechowe chyba ocalały 4 głowica została splanowana nowa uszczelka dobrana jutro skladanie głowicy mam nadzieję iż silnik zagada.Pozdrawiam Wszystkich.

kamilekk93

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Radomsko
Witam naprawione wszystko dobrze po zakończeniu prac z chłodnicy zaczał sie lać płyn ciurkiem dzisiaj zmieniona na nową wszystko dobrze. Dziękuje za odpowiedzi sugestie Pozdrawiam Kamil

Do góry Bottom