• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Punto II 1.2 8V 2003r. - Problem z uruchomieniem silnika !

davo

Nowy
Punktów
0
Miasto
tychy
Witam wszystkich ... Mam wielki problem z moim Punto II 1.2 8V Benzyna 2003r. Podczas uruchamiania gdy silnik jest zimny (szczególnie przy niskiej temperaturze) auto zapala za pierwszym razem aczkolwiek dosłownie po 1-3 s. spadają obroty i silnik gaśnie, przy drugiej próbie uruchomienia rozrusznik kręci jak szalony a silnik nawet nie próbuje zaskoczyć, natomiast za trzecim podejściem silnik uruchamia się bez problemu. Ten scenariusz powtarza się zawsze w dokładnie takiej samej kolejności, obawiam się że akumlator tego nie wytrzyma szczególnie że nadchodzi wielkimi krokami okres zimowy :( Bardzo proszę wszystkich którzy spotkali się z takim problemem o jakieś rady co mógłbym zrobić/sprawdzić sam przed oddaniem auta do mechanika ! Za każdą radę z góry DZIĘKUJĘ ... Chciałem jeszcze dodac że autko posiadam dopiero od wakacji i nie mam zielonego pojęcia jak sytuacja wyglądała wcześniej. W lato problem nie występował dopiero gdy zaczęły nadchodzic pierw zimniejsze noce a obecnie praktycznie za każdym razem gdy auto stoi całą noc.

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
tak jak pisze kolega sprawdź najpierw czujnik temp. płynu

Marcinłada

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Kłodawa
kolego miałem taki sam przypadek w Uno 1.4 po wymianie pompy paliwa i filtra wszystko wruciło do normy

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
proponuje sprawdzić jak wyżej czujnik temeratury oraz pompe paliwa ze wskazaniem na filtr w pompie i nie daj sobie wmówić ,że tam nie ma filtra ;)

Do góry Bottom