• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Punto II 1.9 JTD 8v odpala i gaśnie.. brak reakcji na gaz..

CamilloX

Uczestnik
Punktów
0
Więc zawieź tą starą pompę do sprawdzenia, będziesz pewny co z nią i ewentualnie szukał gdzie indziej usterki. Sprawdzenie około 50zł. tragedii nie ma. A tę (nową) zawieź skąd kupiłeś albo do kosza.

Które przyłącze to zasilanie a które przelew w tej pompie?
Zasilanie jest od strony koła na rozrzadzie a przelew z tyłu od strony wyjścia wysokiego ciśnienia

Przed kolizją rozrządu pompa pracowała poprawnie? Ja bym sprobował dobrze odpowietrzyć, przy każdej z sekcji tłoczących od strony zaworu jest śruba na klucz imbusowy służąca właśnie do ich odpowietrzania. Miałem dokładnie identyczny przypadek z tą pompą gdy zapowietrzyl mi sie uklad. Cwiczyłem się z nią ładnych pare dni nawet rozbierając ją i wymieniając wszystkie uszczelnienia co i tak nie pomogło, kupiłem inną auto śmigało do czasu aż znowu nie zapowietrzyłem układu przy wymianie pompki w baku. Objawy identyczne jak wcześniej, podmieniłem zawór na stary oraz zmieniłem filter i zagadał jednak do dzisiaj nie wiem co to mogło być i już broń boże nie chcę tego ruszać

Nie wiem jak chodziło przed kolizja gdyż kupiłem go z walnietym rozrzadem.. Tak się właśnie zastanawiałem od czego są te imbusy w glowiczkach.. Czyli co.. Popuscic te śrubki na wszystkich trzech czy po kolei na każdej i kręcić rozrusznikiem aż paliwo poleci?

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
A nie da się tam czasem zamienić przewodów? Może odwrotnie podpiąłeś?

CamilloX

Uczestnik
Punktów
0
A nie da się tam czasem zamienić przewodów? Może odwrotnie podpiąłeś?
Przy pompie się nie da.. Od powrotu idzie krótki wąż do kolektora powrotnego tego plastikowego i chcąc go podłączyć gdzie indziej nie udało by się go przekręcić na swoje miejsce na kolektorze ssącym.. A przy filtrze tam gdzie jest strzalka w stronę filtra idzie paliwo z baku tam gdzie strzalka od filtra idzie zasilanie na pompę.. I na samej górze na środku nad filtrem jest trzeci krociec od nadmiaru który idzie do kolektora powrotnego a następnie do baku.. Przewody szczelnie opaski podkręcane na max

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Nie wiem jak chodziło przed kolizja gdyż kupiłem go z walnietym rozrzadem..
Kolo, to trza było tak od razu pisać a nie dopiero po trzech stronach. Wtryski i pompa na stół, przecie to wszystko mógł ktoś pozamieniać na wadliwe albo długo leżakowały na sucho. Wtryski, i regulator sprawdź czy w ogóle są od tego modelu, no i miałeś sprawdzić czy te wtryski mają jakieś kody na cewkach.

CamilloX

Uczestnik
Punktów
0
Kolo, to trza było tak od razu pisać a nie dopiero po trzech stronach. Wtryski i pompa na stół, przecie to wszystko mógł ktoś pozamieniać na wadliwe albo długo leżakowały na sucho. Wtryski, i regulator sprawdź czy w ogóle są od tego modelu, no i miałeś sprawdzić czy te wtryski mają jakieś kody na cewkach.
Wszystko jest od tego modelu.. pompa, regulator oraz wtryski. Na wtryskach nie ma wybitych kodów.. są tylko numery.. na każdym taki sam. Auto od momentu awarii do momentu odpalenia stało jakieś 2 tyg.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Tak czy siak do sprawdzenia. Wyczerpały mi się pomysły. Daj znać jak sprawdzisz.

CamilloX

Uczestnik
Punktów
0
Podmienilem dziś pompę na inną używke. Kropek pali na dotyk ma moc..kręci na obroty aż miło. Temat do zamknięcia

Do góry Bottom